De voordelen van een professionele bedrijfswageninrichting
De voordelen van een professionele bedrijfswageninrichting

Een professionele bedrijfswageninrichting bespaart tijd

Ergens in de jaren 90 was een auto met centrale deurvergrendeling uniek. Volgens velen toen nog een onnodige accessoire. Maar wie kan er nu nog zonder? Het werkt allemaal gewoon sneller, is een stuk veiliger en comfortabeler.

Op dezelfde manier kijken ondernemers nu hun bedrijfswageninrichting. Voor steeds meer ondernemers is het belangrijk te investeren in sneller, veiliger en comfortabeler werken. Waarom? Wat levert het op? Laten we hier eens zorgvuldiger naar kijken. Zijn het iedere dag 8 dozen of 20 gereedschapskoffers of hebben we het hier over 500 stuks klein materiaal dat je vervoert? Dat maakt wel degelijk uit in jouw keuze qua type bedrijfswagen.

Sortimo inrichting operationeel leasen

De voordelen van een bedrijfswageninrichting

  • Sneller je gereedschap gevonden:
  • Veiliger je goederen vervoeren:
  • Comfortabeler en zonder stress alles op zijn plek:

Lees hieronder meer.

Bedrijfswagens vergelijken

Bedrijfswageninrichting helpt je sneller werken

Tijd is geld. Hoe sneller jij en je collega’s de benodigde spullen kunnen vinden, hoe eerder jullie de klus kunnen afronden. Een goede bedrijfswageninrichting bespaart enorm veel tijd en dus geld. Hoe vaak komt het niet voor dat je de benodigde materialen, gereedschap niet kunt vinden of in de vroege ochtend constateert dat de benodigde materialen op zijn of in de bus van een collega liggen. 

Nog complexer wordt het bij klein materiaal, zoals boutjes, moertjes en nippeltjes. Het op een vaste plek bewaren van deze materialen in je bedrijfswageninrichting levert al snel 20 minuten zoeken op per dag. Een enorme tijdwinst, want 20 minuten levert al gauw 80 uur aan tijdwinst op jaarbasis op. Uitgaande van een uurloon van 40 euro, is een efficiënte bedrijfswageninrichting al snel terugverdiend. En zo is een goede voorbereiding van de werkweek het halve werk. Een snelle blik op de gevulde materiaalbakken, ligt het gebruikte of uitgeleende gereedschap op zijn plek? Wat je mist kun je op de zaak nog snel regelen. En dan op naar de eerste klus!

Met een goed stuk LED-verlichting kun je sneller je materiaal vinden, zeker in de winter wanneer er minder daglicht is. Maar ook een klein werkbankje kan veel tijd schelen. Je hoeft niet telkens bij de klant naar binnen te lopen of op de drempel van de bus te zagen en schroeven. Van het merk Sortimo® is er zelfs een mobiele bedrijfswageninrichting beschikbaar. Je rolt de opberglades in een mobiele unit zo het bedrijf van de klant binnen. Dit scheelt regelmatig een wandelingetje op en neer naar je bestelwagen.

Wij leveren klanten met regelmaat een compactere bestelwagen met een effectieve bedrijfwageninrichting. Hierdoor kun je in drukke steden sneller een geschikte parkeerplaats vinden en flink aan kosten besparen. Bijvoorbeeld zal een Ford Connect lengte 2 ten opzichte van een Ford Custom over 150.000 km alleen al ruim 5.000 euro aan brandstofkosten besparen! Maar we beperken ons hier tot de voordelen, sneller, veiliger en comfortabeler. Je kunt ons natuurlijk altijd bellen, zodat wij een berekening kunnen maken welke kosten jouw bedrijf kan besparen.

Veiliger werken met een bedrijfswageninrichting

De gevolgen van een onjuiste bedrijfswagensinrichting zijn bij een ongeval of botsing niet te overzien. Losliggende gereedschappen kunnen levensgevaarlijk zijn. Maar ook een onjuist gemonteerde bedrijfswageninrichting raakt los. De zelf geschroefde houten kastjes breken doorgaans compleet af bij een aanrijding boven de 40 km/h. 

Als ZZP’er is het niet eenvoudig jezelf te verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid, tijdelijk of definitief. En als je al verzekerd bent is het nog de vraag of de verzekeraar in de toekomst nog wel gaat uitkeren bij losliggende lading. Want als ondernemer heb je de verplichting niet nalatig te handelen. Hetgeen verder gaat dan een netje over je open aanhanger spannen en een helm dragen op de bouw. 

Rijdt jouw personeel in een bedrijfswagen, dan is het van belang om goed over de veiligheid van het personeel na te denken en het aspect veiligheid mee te nemen in je bedrijfsvoering. Want waarom zou je in een bedrijfshal waar gewerkt wordt wel aan veiligheidsnormen willen voldoen en op de mobiele werkplek niet?

Een goede bedrijfswageninrichting zorgt voor comfort

Wat is nou eigenlijk comfort? Dit is voor iedereen anders. De één kan werken in een rommelige omgeving en de ander vindt het juist heel prettig om een opgeruimde werkplek te hebben. Een ding is zeker, comfortabel rijden is niet meer weg te denken en de opties zijn legio. Zoals we hierboven al schreven, is het zorgvuldig opbergen van materiaal niet sneller en veiliger, maar ook comfortabeler. Eén handeling zonder hierover na te denken, in plaats van meerdere met hetzelfde resultaat, is gewoon erg prettig. En zo is dat ook met een professionele bedrijfswageninrichting. Denk hierbij aan het opbergen van materiaal op een en dezelfde plek, een soepel lopende geleide rails van de lades waar al het kleine materiaal in opgeborgen is.

Vraag ons om advies

Sortimo inrichting op dubbele bodem?

De inrichting op een dubbele bodem plaatsen? Dat kan, zelfs als je ook een deel van de lage vloer beschikbaar wilt houden.

Bekijk onze video van een klant in de media branche. Hoe we samen kwamen tot de perfecte oplossing.

De kosten van een bedrijfswageninrichting

De kosten van een bedrijfswageninrichting zijn afhankelijk van het merk en de omvang (hoeveelheid) van de inrichting. Maar ook hoe je het fiscaal in je boekhouding verwerkt.

De bedrijfswagenadviseurs werken het meest samen met Sortimo®. Zowel de kwaliteit als de toepasbaarheid is voor ons van essentieel belang en Sortimo® sluit hier naadloos op aan. De prijs van de inrichting hier naast kost 870 euro exclusief b.t.w.

Sortimo® gebruikt verschillende materialen voor de verschillende componenten. Staal waar de sterkte noodzakelijk is en aluminium of een voordeliger en lichtgewicht composiet waar sterkte minder van belang is. Een Sortimo® inrichting is als één van de weinigen exact op maat te bestellen. Dit zorgt ervoor dat je de maximale beschikbare ruimte optimaal benut. De legborden bijvoorbeeld kunnen flexibel in de diepte van de zijprofielen gemonteerd worden. Zo kunnen voertuig contouren en wielkasten eenvoudig benut worden zonder ruimte te verliezen.

Ook de koffers van Gedore, HiltiBosch en veel andere leveranciers kunnen dankzij de compatibiliteit van het systeem van Sortimo® eenvoudig in de bedrijfswageninrichting geïntegreerd worden. Dat scheelt weer geld want je hoeft geen BOXX aan te schaffen als jouw gereedschap in een passende koffer zit. Voor Sortimo® kunnen wij een offerte op maat laten intekenen in een bestelwagen naar keuze, zodat je precies weet hoe de bedrijfswageninrichting er uit gaat zien. 

Wil je het vergelijk maken met bijvoorbeeld een Aluca, Bott of ander systeem is dat uiteraard ook mogelijk. Neem daarvoor contact met ons op.

Bedrijfswageninrichting Sortimo leasen

Vragen over je bedrijfswageninrichting?

Wij helpen je de juiste inrichting te kiezen.

Contact

Benieuwd naar wat wij doen?

Bekijk ons aanbod bedrijfswagens en onze werkwijze.

Meer informatie
  • Beste leasemaatschappij offertes
  • Meest gunstige leasecondities
  • Merk onafhankelijk advies
  • Nagedacht over laadvermogen