BPM vrijgesteld
BPM vrijgesteld

BPM vrijstelling op brandstof aangedreven bestelwagens vervalt per 1-1-2025

Belasting betalen doen we sowieso liever niet. Omdat de BPM belasting een extreem groot bedrag omvat is het cruciaal deze voor te zijn. Tot en met eind 2024 wordt de BPM berekend over de aanschafprijs. Je kan vanaf 2025 op de volgende BPM belasting rekenen, er van uitgaande dat je als ondernemer ingeschreven bent en aan de juiste voorwaarden voldoet voor de belastingdienst;

  • Compacte bestelwagens zoals de VW Caddy: ca. 9.000 euro
  • Middelgrote bestelwagens zoals de Opel Vivaro: 12.000 euro
  • Grote bestelwagens zoals de Renault Master: 15.000 euro

Vanaf 2025 wordt de BPM niet meer berekend over de cataloguswaarde maar over de CO2 uitstoot, net als bij personenwagens. Dit is 66,90 euro per gram CO2. Een Opel Combo stoot 139 gram uit, wat resulteert in 9.300 euro BPM. De Renault Trafic stoot 184 gram uit, wat een bonnetje van 12.310 euro oplevert. Terwijl je bij een VW Crafter tussen de 14.000 en 24.000 euro uit zal komen! Hoe hoger of zwaarder het model hoe extremer de CO2 uitstoot. Bakwagens zullen snel 25.000 euro of meer aan BPM krijgen.

Eerst advies over milieuzones, BPM vrijstelling, brandstof of elektrisch en kopen versus leasen?

Lees alles zelf rustig door of maak een afspraak voor maatwerk advies.

Zijn er mogelijkheden om geen BPM te betalen in 2025?

Je betaald geen BPM bij een elektrisch aangedreven bestelwagen. Ook niet als het een gebruikte is van voor 2025. Maar let op hogere reparatiekosten als de garantie periode voorbij is, juist door alle techniek om de CO2 uitstoot te reduceren. Er zijn wel mogelijkheden voor een lagere BPM belasting vanaf 2025.

Omdat de BPM straks over de CO2 uitstoot zal een versie met een schonere motor minder BPM belasting krijgen. Met name de ontwikkeling van de hybride motoren houden wij sterk in de gaten! We verwachten een vermindering van ca. 25% op het BPM bedrag.

Teven is het zo dat de termijn waarover de BPM zich afbouwt verandert van 5 naar 25 jaar. Dus opletten bij de verkoop van uw BPM bestelwagen in de toekomst. Maar belangrijker, bij export komt er dus een fors deel van de BPM terug omdat het buitenland niet BPM plichtig is!

BPM vrijgestelde voertuigen nog beschikbaar?

Meest belangrijk is snel te bestellen. En harde afspraken te maken over de leverdatum. Liever een voertuig uit voorraad? Die vinden wij altijd!

  • Online kennis delen
  • Maatwerk advies wagenparken
  • Voertuigen uit voorraad leveren
  • Operational lease organiseren

wij leveren alle merken

fiat-logo
mercedes-benz-e-citan-leasen
citroen-jumpy-leasen-met-onderhoud
opel bedrijfswagen leasen
peugeot-bedrijfswagen-logo
volkswagen-ransporter-voorraad
ford-transit-custom-dubbelcabine
renault-bedrijfswagen-leasen-logo
toyota-proace-electric-verschillen
nissan-nv300-leasen
man-tge-bakwagen-lease
Jeep
iveco-daily-bakwagen-met-laadklep

ons nieuws

19 maart 2024

Volkswagen Caddy shortlease

Volkswagen Caddy overname contract 555 euro per maand - looptijd 4 jaar Een goede klant van ons heeft besloten zijn werkzaamheden te...

12 maart 2024

Renault Trafic overname leasecontract

Overname Lease contract Renault Trafic L2 met isolatie Een goede klant van ons heeft deze auto in het najaar van 2023 in gebruik genomen...

11 januari 2024

Benzine of diesel bestelwagen leasen?

Benzine, diesel of elektrische bestelwagen? Wat is de beste keuze in kosten en bruikbaarheid Door de wisselende brandstofprijzen is de keuze...

Review 1
Waar vindt je de laagste prijs én de meest uitgebreide service? Michel en zijn team maakte het waar door alle details uit handen te nemen. Best een uitdaging voor vervoer van onze chocolade artikelen. Een aanrader, zeker voor vervanging van een wagenpark.
Voor Jou! chocolade – Willy Wildenborg
Review 2
Tijdens mijn zoektocht naar een nieuwe bedrijfswagen, kwam ik in gesprek met Debedrijfswagenadviseurs.nl. Na de eerste afspraak meteen al een goed gevoel bij dit bedrijf. Zij hebben mij goed geholpen bij de aanschaf van mijn nieuwe Ford Transit. Al het contact verliep snel en soepel. Echt een bedrijf wat service, vakkennis en klanttevredenheid hoog in het vaandel heeft staan.
Gerwin Troost – GT interieurbouw
Review 3
Alle twijfel weggenomen welke elektrische bus we moesten kiezen. Advies over leasevorm, subsidie én het accupakket is goed uitgedacht door de mannen van De bedrijfswagenadviseurs!
Peter Gerards – AB dienstverlening
Review 4
Wat een fijn professioneel bedrijf. Van a tot z alles goed geregeld. Eerlijk en goed advies. Ze zijn altijd bereikbaar en luisteren goed naar je wensen. Michel bedankt, mijn auto is helemaal zoals ik had gehoopt met de verlaging en zwarte 18"velgen!
Paul Hilgeman – Timmer- en montagebedrijf Hilgeman