Alles over het laadgewicht tot 1.000kg
Alles over het laadgewicht tot 1.000kg

Bedrijfswagen met 1.000kg laadgewicht?

Als je zeker weet dat het laadgewicht bedrijfswagens bij lange na niet richting de 1.500 moet gaan is de oplossing vrij eenvoudig.

Ben je nog niet helemaal zeker van het laadgewicht dat jouw bedrijfswagen vervoert lees dan eerst verder via onderstaande link.

Benodigd laadgewicht in kaart brengen

Je hebt keuze uit de volgende bedrijfswagens

  • Sprinter 211CDI voorwielaandrijving, laadvermogen: 900 kg.
  • Sprinter 211CDI voorwielaandrijving, laadvermogen: 1.100 kg.

Het zou ook net zo goed een 215CDI kunnen zijn, de laatste 2 cijfers geven alleen het motorvermogen weer.

In dit voorbeeld gaan we uit van een Mercedes-Benz Sprinter, maar het principe geldt ook voor bijvoorbeeld een Volkswagen Crafter of Ford Transit. Bestelwagens met een totaal gewicht van maximaal 2.800 tot 3.000kg. Oftewel maximaal G.V.W. (gross vehicle weight). Dit gewicht minus het eigen gewicht resulteert in 900 a 1.100 kg laadvermogen.

Denk aan een bestelwagen voor een keukenmontage bedrijf of hovenier die zijn gereedschap en een trilplaat vervoert.

laadgewicht bedrijfswagen sprinter
laadgewicht bestelbus sprinter

Een Sprinter 211CDI in de lengte 2 kan je bestellen met 900 of 1.100 kg laadvermogen. Je hebt dan de aandrijving op de voorwielen. Desondanks je best 100 kg mag overbeladen zouden wij als we 1.000kg moesten beladen voor een kleine meerprijs voor de versie van 1.100 kg gaan. Je kan dan op termijn altijd nog eens wat extra gewicht meenemen. Als je gaat leasen kost je dit ongeveer 15 euro per maand meer. Alleen als je een aanhanger vervoert die goedgekeurd is voor meer dan 2.000 kg wordt wel het advies om achterwielaandrijving te bestellen.

Te veel laadgewicht bij bedrijfswagens kan dat ook?

Een Fiat Ducato heeft bijvoorbeeld minimaal 3.300 kg G.V.W., net als een Peugeot Boxer of Renault Master. Is er een nadeel om met veel toegestaan laadgewicht te gaan rijden als je nog geen 1.000 kg nodig hebt?

Financieel gezien wordt de prijs hoger als je meer laadvermogen kiest. Belangrijk is ook de afstemming van het onderstel en de aandrijflijn. Een bestelwagen met 1.000 kg laadvermogen heeft doorgaans een overbrenging in de versnellingsbak dat hij zo min mogelijk toeren draait. Zeker in verhouding tot een achterwiel aangedreven versie die vaak 1.500 kg laadgewicht kan dragen. Met als voordeel een lager brandstofverbruik voor de lichtere versie. Het bespaart je bij 40.000 kilometer per jaar ongeveer 500 euro, ieder jaar weer. We zouden in ieder geval geen achterwielaandrijving kiezen omwille van het brandstof verbruik, maar ook omdat de instap in de laadruimte onnodig zomaar 10 centimeter hoger wordt.

Weinig laadgewicht in de auto, veel gewicht achter de bedrijfswagen?

Rij je veel met een zware aanhanger? Van 2.000kg of meer? Dan wil je juist een versnellingsbak met de overbrenging van de versnellingen wat dichter bij elkaar. Dus is een bedrijfswagen met een zwaarder onderstel mogelijk een betere keuze, doordat de versnellingsbak beter past bij de trekkracht die je nodig hebt. Soms is dit ook op te lossen door een zware motor te bestellen. Let wel op dat bij sommige merken je alleen een hoog trekgewicht op het kenteken krijgt als je achterwielaandrijving kiest.

Voor de chauffeur biedt het passende onderstel het meeste comfort. Als je een bedrijfswagen met 1.500 kg laadvermogen hebt en er aanzienlijk minder dan 1.000 kg in laden gaat rijdt hij wat stugger dan je misschien zou wensen.

laadvermogen ford transit

1.300 tot 1.500 kg nodig?

Dit wordt niet eenvoudig kiezen, voorwielaandrijving, achterwielaandrijving, een extra veerblad? Lees gedetailleerd over ons advies

Tot 1.500 kg lees hier
laadvermogen opel movano

 1.500 kg onvoldoende?

Oplossingen met dubbel-lucht en mogelijk zelfs C-rijbewijs liggen voor de hand. Lees hier over de mogelijkheden en gevolgen.

Meer dan 1.500 kg lees hier

Laadgewicht compacte?

Lees ons blog over de bedrijfswagens in het formaat VW caddy en Opel Vivaro XS.

Laadvermogen compacte bestelwagens

Laadgewicht gevonden?

Kijk dan eens bij onze actie voertuigen wat we beschikbaar hebben.

Tijdelijke acties

Laadgewicht bakwagens?

Bekijk informatie over bakwagens. Met daarbij laadgewichten vermeld per model.

Bakwagens
  • Beste leasemaatschappij offertes
  • Meest gunstige leasecondities
  • Merk onafhankelijk advies
  • Nagedacht over laadvermogen

De keuze is aan jou!

Samengevat heb je bij veel merken bedrijfswagen de volgende laadgewichten;

Laadvermogen bij lengte laadruimte van 320 cm. Let op accessoires wegen ook mee als belading.

  • Voorwielaandrijving 900 kg, 1.100 kg of 1.400 kg
  • Achterwielaandrijving, enkel-lucht 1.300 kg
  • Dubbel-lucht 1.100 kg (achterwielaandrijving)
  • Dubbel-lucht op vrachtwagen rijbewijs 2.400 kg (achterwielaandrijving)

wij leveren alle merken

fiat-logo
mercedes-benz-e-citan-leasen
citroen-jumpy-leasen-met-onderhoud
opel bedrijfswagen leasen
peugeot-e-expert-verschillen
volkswagen-ransporter-voorraad
ford-transit-custom-dubbelcabine
renault-trafic-dubbelcabine
toyota-proace-electric-verschillen
nissan-nv300-leasen
man-tge-bakwagen-lease
Land+Rover
Jeep
iveco-daily-bakwagen-met-laadklep
Isuzu
Dodge

Vragen over het samenstellen van de bedrijfswagen?

Wij helpen je de juiste bedrijfswagen te kiezen, dat noemen we advies met lading!

Contact

Benieuwd naar wat wij doen?

Bekijk ons aanbod bedrijfswagens en onze werkwijze.

Meer informatie
Review 1
Alle twijfel weggenomen welke elektrische bus we moesten kiezen. Advies over leasevorm, subsidie én het accupakket is goed uitgedacht door de mannen van De bedrijfswagenadviseurs!
Peter Gerards – AB dienstverlening
Review 2
Tijdens mijn zoektocht naar een nieuwe bedrijfswagen, kwam ik in gesprek met Debedrijfswagenadviseurs.nl. Na de eerste afspraak meteen al een goed gevoel bij dit bedrijf. Zij hebben mij goed geholpen bij de aanschaf van mijn nieuwe Ford Transit. Al het contact verliep snel en soepel. Echt een bedrijf wat service, vakkennis en klanttevredenheid hoog in het vaandel heeft staan.
Gerwin Troost – GT interieurbouw
Review 3
Waar vindt je de laagste prijs én de meest uitgebreide service? Michel en zijn team maakte het waar door alle details uit handen te nemen. Best een uitdaging voor vervoer van onze chocolade artikelen. Een aanrader, zeker voor vervanging van een wagenpark.
Voor Jou! chocolade – Willy Wildenborg
Review 4
Wat een fijn professioneel bedrijf. Van a tot z alles goed geregeld. Eerlijk en goed advies. Ze zijn altijd bereikbaar en luisteren goed naar je wensen. Michel bedankt, mijn auto is helemaal zoals ik had gehoopt met de verlaging en zwarte 18"velgen!
Paul Hilgeman – Timmer- en montagebedrijf Hilgeman