Alles over het laadvermogen van bestelwagens
Alles over het laadvermogen van bestelwagens

Laadvermogen bestelwagens 1.500kg of meer

Je hebt besloten om een andere bestelwagen te leasen van het grotere formaat en je gaat 1.500 kg of meer aan gewicht vervoeren. Je denkt misschien aan een Renault Master, Mercedes-Benz Sprinter of Iveco Daily.

Het allermooiste is toch iets bedenken dat het onder die 1500 kg blijft, lukt dat echt niet dan lees je op deze pagina over de oplossingen die er zijn.

Wil je eerst weten hoe je het gewicht kan achterhalen wat jij nu vervoert en wat de gevaren zijn van overbelading? Lees dan eerst het artikel via de onderstaande link.

laadvermogen 1500kg bestelwagen

Maak maar een lease offerte voor dubbellucht bedrijfswagen, dan zijn we overal vanaf.

Dit is iets wat we vaak horen. Gewoon het meest zware onderstel, dan maar een paar duizend euro meer betalen maar het probleem is opgelost. Of misschien toch niet?

  • Het eigen gewicht van bijvoorbeeld een Sprinter 311CDI, achterwielaandrijving met enkellucht is 2.155 kg
  • Het eigen gewicht van een 511CDI met dubbellucht is 2.330 kg

Je ziet dus dat de dubbele set velgen en het zwaardere chassis bijna 200 kg meer weegt. En op kenteken 200 kg minder laadvermogen in plaats van meer! Dat betekend maar 1.100 kg laadvermogen bij een lengte 2. Alleen het technische laadvermogen zal ongeveer 2.400 kg zijn.

C-rijbewijs bestelwagen 1500kg laadvermogen

Je moet dan wel een C rijbewijs hebben, een tachograaf voeren en je aansluiten achter in de rij met de Scania’s op de rechter weghelft. Doe je dit niet dan loop je de kans op een forse boete voor een economisch delict. Die beginnen bij 2.200 euro voor de ondernemer en 2.200 euro voor de bestuurder. De kans dat de verzekering gaat veronderstellen dat je bent gaan rijden zonder een vrachtwagen rijbewijs bestaat eveneens. Maar het blijft een positieve zekerheid dat de bestelwagen er zelf niet onder lijden gaat, immers is de technische reserve fors.

bestelwagen dubbellucht voorbeeld
Mercedes Sprinter laadvermogen

Als je echt alles afgewogen hebt maar je toch echt regelmatig 1500 tot 2000 kg gaat vervoeren.

  • Sprinter 511CDI achterwielaandrijving dubbel-lucht, laadvermogen: 2.400 kg.

Volgens de juiste richtlijnen kan je niet anders dan achterwielaandrijving bestellen voorzien van dubbel-lucht, een vrachtwagen rijbewijs en dus een tachograaf aan boord!

Dit impact daarvan is fors, want tachograaf plicht is niet vrijblijvend en er hoort een hele administratie bij aan het aantal gereden uren. Ook de snelheid wordt begrensd op 90 km/h. Je kan wel zonder veel problemen nu een lange wielbasis bestellen voor extra laadruimte. Laadvermogen genoeg!
Toch zien we veel ondernemers deze auto rijden met een B rijbewijs en pas jaren later (na een paar forse bekeuringen) overstappen naar een vrachtwagen.

laadvermogen renault master

1.000 kg voldoende?

Het gewicht van de personen en wat accessoires ook opgeteld? Lees hier over de beste keuze. Geschikt voor o.a. keukenmontage bedrijf of hovenier.

Laadgewicht 1.000 kg voldoende!
laadvermogen ford transit

1.300 tot 1.500 kg nodig?

Dit wordt niet eenvoudig kiezen, voorwielaandrijving, achterwielaandrijving, een extra veerblad? Lees gedetailleerd over ons advies

laadvermogen tot 1.500 kg
extra laadvermogen bestelwagen

Overbelading voorkomen?

Dwing je personeel af te stapelen, of te wel materiaal uit te laden als de bestelwagen overbeladen is. Krijg online inzicht middels een digitaal weegsysteem op de auto! Of laat de auto automatisch de start onderbreken.

overbelading bestelwagen voorkomen
Volkswagen Crafter L5H3

Invloed van laadlengte

Als je meer laadvermogen wilt hebben, kies dan zeker niet een bestelwagen die langer is dan noodzakelijk. Er zijn nog al wat opties. Een wielbasis langer is al snel 100 kg minder laadvermogen op kenteken.

Laadlengte bestelwagens
laadvermogen caddy

Persoonlijk bereikbaar

Wij snappen dat je overdag misschien niet de tijd hebt geconcentreerd bij dit soort zaken stil te staan. We zijn zelf ook ondernemers en weten hoe dat is. Daarom zijn we iedere dag tot 21:00 uur bereikbaar voor advies. Bel gerust even.

Contact

Laadvermogen van compacte bestelwagens?

Lees ons blog over de bestelwagens in het formaat Peugeot Partner en Opel Vivaro XS.

Laadvermogen compacte bestelwagens

Laadvermogen al gevonden?

Dan kijken we graag of we een super deal beschikbaar hebben. Bestelwagens met een serieuze korting.

Tijdelijke acties

Laadvermogen van bakwagens?

Bekijk al onze informatie over bakwagens

Bakwagens
  • Beste leasemaatschappij offertes
  • Meest gunstige leasecondities
  • Merk onafhankelijk advies
  • Nagedacht over laadvermogen

wij leveren alle merken

fiat-logo
mercedes-benz-e-citan-leasen
citroen-jumpy-leasen-met-onderhoud
opel bedrijfswagen leasen
peugeot-e-expert-verschillen
volkswagen-ransporter-voorraad
ford-transit-custom-dubbelcabine
renault-trafic-dubbelcabine
toyota-proace-electric-verschillen
nissan-nv300-leasen
man-tge-bakwagen-lease
Land+Rover
Jeep
iveco-daily-bakwagen-met-laadklep
Isuzu
Dodge

Vragen over het samenstellen van de bedrijfswagen?

Wij helpen je de juiste bedrijfswagen te kiezen, dat noemen we advies met lading!

Contact

Benieuwd naar wat wij doen?

Bekijk ons aanbod bedrijfswagens en onze werkwijze.

Meer informatie
Review 1
Waar vindt je de laagste prijs én de meest uitgebreide service? Michel en zijn team maakte het waar door alle details uit handen te nemen. Best een uitdaging voor vervoer van onze chocolade artikelen. Een aanrader, zeker voor vervanging van een wagenpark.
Voor Jou! chocolade – Willy Wildenborg
Review 2
Wat een fijn professioneel bedrijf. Van a tot z alles goed geregeld. Eerlijk en goed advies. Ze zijn altijd bereikbaar en luisteren goed naar je wensen. Michel bedankt, mijn auto is helemaal zoals ik had gehoopt met de verlaging en zwarte 18"velgen!
Paul Hilgeman – Timmer- en montagebedrijf Hilgeman
Review 3
Tijdens mijn zoektocht naar een nieuwe bedrijfswagen, kwam ik in gesprek met Debedrijfswagenadviseurs.nl. Na de eerste afspraak meteen al een goed gevoel bij dit bedrijf. Zij hebben mij goed geholpen bij de aanschaf van mijn nieuwe Ford Transit. Al het contact verliep snel en soepel. Echt een bedrijf wat service, vakkennis en klanttevredenheid hoog in het vaandel heeft staan.
Gerwin Troost – GT interieurbouw
Review 4
Alle twijfel weggenomen welke elektrische bus we moesten kiezen. Advies over leasevorm, subsidie én het accupakket is goed uitgedacht door de mannen van De bedrijfswagenadviseurs!
Peter Gerards – AB dienstverlening