Wil jij ook overbelading van bestelwagens voorkomen?
Wil jij ook overbelading van bestelwagens voorkomen?

Overbelading bestelwagen voorkomen

Als je meer wilt weten over voorkomen van overbelading van bestelwagens weet je waarschijnlijk al wat de gevolgen zijn. Maar weet je ook welk gewicht je nu vervoert? Als je wilt lezen hoe je dat kan achterhalen lees dan eerst ons artikel via onderstaande link. Of neem direct contact met ons op.

bestelwagen te zwaar beladen

Heb je alles al gedaan bij het uitzoeken van de juiste bestelwagen maar loop je nog steeds het risico voor forse overbelading? Overweeg dan het mee leasen van een onboard weegsysteem.

Tot voor kort konden de chauffeurs van bestelwagens en ondernemers niet zelf het laadvermogen en de beladingsstatus controleren. Het is lang niet altijd aan de buitenkant te zien door het doorhangen van de vering of de bestelwagen te zwaar beladen is. En hangt hij door wordt er te snel gedacht dat het wel mee zal vallen. Wij horen regelmatig de verhalen dat de meter op de weegbrug ineens de ogen opent.

Real-time inzicht in beschikbaar laadvermogen

Met een controle systeem kan je real-time inzage krijgen in laadvermogen van je bestelwagens of meldingen ontvangen. Bij De bedrijfswagenadviseurs kunnen we dit laten inbouwen en de investering mee nemen in het leasebedrag.

Het is goed om te weten dat controles op overbelading tegenwoordig al uitgevoerd worden met weeg lussen op bepaalde wegen in Europa. Bij deze controles wordt er altijd naar het totaal gewicht gekeken. Op basis van het kenteken kunnen de controle instanties bepalen of jouw bestelwagen te zwaar beladen is of niet. Verwacht wordt dat met nieuwe technologieën de controle meer en meer zullen toenemen. Rij je af en toe in België wees daar extra voorzichtig. De boetes zijn er extreem hoog.

Maar het gaat niet alleen om boetes, ook de verkeersveiligheid speelt een grote rol. Bij een ongeval kan de verzekeringsmaatschappij besluiten niet uit te keren.

laadvermogen renault master

1.000 kg voldoende?

Het gewicht van de personen en wat accessoires ook opgeteld? Lees hier over de beste keuze. Geschikt voor o.a. keukenmontage bedrijf of hovenier.

Laadvermogen 1.000kg
laadvermogen ford transit

1.300 tot 1.500 kg nodig?

Dit wordt niet eenvoudig kiezen, voorwielaandrijving, achterwielaandrijving, een extra veerblad? Lees gedetailleerd over ons advies

1500kg laadvermogen
laadvermogen opel movano

 1.500 kg onvoldoende?

Oplossingen met dubbel-lucht en mogelijk zelfs C-rijbewijs liggen voor de hand. Lees hier over de mogelijkheden en gevolgen. Zoals tachograafplicht

1500kg of meer laadvermogen

Invloed van laadlengte

Als je meer laadvermogen wilt hebben, kies dan zeker niet een bestelwagen die langer is dan noodzakelijk. Er zijn nog al wat opties. Een wielbasis langer is al snel 100 kg minder laadvermogen op kenteken.

Laadlengte bestelwagens
laadvermogen caddy

Persoonlijk bereikbaar, ook na werktijd

Wij snappen dat je overdag misschien lang niet altijd bij dit soort zaken stil wil staan. We zijn zelf ook ondernemers en begrijpen hoe dat is. Daarom zijn we iedere dag tot 21:00 uur ter bereiken voor advies. Het kost jouw niets maar levert je straks wel de beste deal op.

Contact
ford transit connect voordelig leasen

Laadvermogen al gevonden?

Dan kijken we graag of we een super deal beschikbaar hebben.

Bestelwagens met een extra korting.

Tijdelijke acties
verlengde bus leasen

Laadvermogen van compacte bestelwagens?

Lees ons blog over de bestelwagens in het formaat VW caddy en Opel Vivaro XS.

Laadvermogen compacte bestelwagens
bakwagen laadgewicht

Laadvermogen van bakwagens?

Bekijk al onze informatie over bakwagens

Bakwagens

Lees dan hierna over het differentieel en wat dit doet met de hoogte van de laadvloer.

  • Beste leasemaatschappij offertes
  • Meest gunstige leasecondities
  • Merk onafhankelijk advies
  • Nagedacht over laadvermogen

wij leveren alle merken

fiat-logo
mercedes-benz-e-citan-leasen
citroen-jumpy-leasen-met-onderhoud
opel bedrijfswagen leasen
peugeot-e-expert-verschillen
volkswagen-ransporter-voorraad
ford-transit-custom-dubbelcabine
renault-trafic-dubbelcabine
toyota-proace-electric-verschillen
nissan-nv300-leasen
man-tge-bakwagen-lease
Land+Rover
Jeep
iveco-daily-bakwagen-met-laadklep
Isuzu
Dodge

Vragen over het samenstellen van de bedrijfswagen?

Wij helpen je de juiste bedrijfswagen te kiezen, dat noemen we advies met lading!

Contact

Benieuwd naar wat wij doen?

Bekijk ons aanbod bedrijfswagens en onze werkwijze.

Meer informatie
Review 1
Alle twijfel weggenomen welke elektrische bus we moesten kiezen. Advies over leasevorm, subsidie én het accupakket is goed uitgedacht door de mannen van De bedrijfswagenadviseurs!
Peter Gerards – AB dienstverlening
Review 2
Tijdens mijn zoektocht naar een nieuwe bedrijfswagen, kwam ik in gesprek met Debedrijfswagenadviseurs.nl. Na de eerste afspraak meteen al een goed gevoel bij dit bedrijf. Zij hebben mij goed geholpen bij de aanschaf van mijn nieuwe Ford Transit. Al het contact verliep snel en soepel. Echt een bedrijf wat service, vakkennis en klanttevredenheid hoog in het vaandel heeft staan.
Gerwin Troost – GT interieurbouw
Review 3
Wat een fijn professioneel bedrijf. Van a tot z alles goed geregeld. Eerlijk en goed advies. Ze zijn altijd bereikbaar en luisteren goed naar je wensen. Michel bedankt, mijn auto is helemaal zoals ik had gehoopt met de verlaging en zwarte 18"velgen!
Paul Hilgeman – Timmer- en montagebedrijf Hilgeman
Review 4
Waar vindt je de laagste prijs én de meest uitgebreide service? Michel en zijn team maakte het waar door alle details uit handen te nemen. Best een uitdaging voor vervoer van onze chocolade artikelen. Een aanrader, zeker voor vervanging van een wagenpark.
Voor Jou! chocolade – Willy Wildenborg