Hoe alles te regelen is bij Athlon
Hoe alles te regelen is bij Athlon

Onze partner: Athlon

Operationeel leasen is juist zo voordelig omdat het beheer zo optimaal mogelijk wordt uitgevoerd. Jarenlange kennis en onderhandelingen gingen er aan voor af en daar maak jij nu gebruik van.

Gedurende de leaseperiode staan De bedrijfswagenadviseurs aan de zijlijn. Omdat door Athlon overal over is nagedacht. Hieronder lees je wat je het beste kan doen bij onderhoud, storingen, pech onderweg, versleten banden, een klein deukje of wanneer je een serieuze schade hebt gereden met je bestelwagen.

Heb je vragen over aanpassingen van je leasecontract, zoals de looptijd, kilometers of accessoires?
Contact dan wel De bedrijfswagenadviseurs.

Download eerst de My Athlon App, zo kan je via je telefoon alles soepel regelen.

Krijg je de App niet werkend? Bel dan met 036 547 44 66 of stuur een bericht via WhatsApp naar 06 1135 4787.

Storing, onderhoud en APK

Regulier onderhoud doe je als het voertuig dit aangeeft in het display. Vrijwel altijd om de 20.000 a 40.000km. Soms is de interval vast ingeregeld maar steeds vaker meet jouw bus allerlei waardes en zal dan zelf het onderhoud berekenen. Plan het onderhoud direct, want garages zitten vaak erg vol. Incidenteel 5.000km overschrijden is niet direct een probleem. Open My Athlon en zie wie in jouw regio het onderhoud mag uitvoeren, je hoeft niet altijd naar de merk dealer toe. Misschien zit er een aangesloten garage dichterbij. Wil je juist graag naar de dealer van je merk? Ons advies wanneer je een complexe storing ervaart. Bel dan de officiële dealer en geef aan dat de bus van Athlon is, dan zal de werkplaats er toestemming voor kunnen aanvragen en meestal krijgen.

F.A.Q. onderhoud

Schade melden

Heb je ruitschade? Plan dan direct je ruitherstel in bij CarGlass,  Heb je andere schade? Meld deze dan via de My Athlon app of de link hieronder. Is je auto afgesleept door een bergingsbedrijf neem dan telefonisch contact op met Athlon op 036-5474444. Schadeherstel kan in je eigen regio. Er zitten grote verschillen in de wachttijd tot men er aan beginnen kan, dus bel gerust wat verschillende aangewezen herstellers over hun planning. Een schade laten herstellen over enkele maanden als jij de bus beter missen kan is prima, zolang er maar geen extra schade ontstaat. Laat het niet zitten want dan krijg je de terechte rekening gepresenteerd na het inleveren. Je eigen risico van normaliter 300 euro dekt dan de schade niet.

Schade online melden

Banden en remmen

Banden worden vervangen tussen 1,6 en 2,2mm profiel. Niet eerder, om kosten en het milieu te (be)sparen. Omdat de onderhoudsinterval op kan lopen tot boven de 30.000km ziet je bus lange periode geen monteur. Het is jouw verantwoording om te controleren wanneer je banden richting de 2mm profiel gaan over de breedte van de band. Check juist richting de binnenkant van het loopvlak. Banden kan je vervangen bij de aangewezen bandenspecialist. Of vraag de merkdealer of ze toestemming krijgen. Winterbanden wissel je waar je de zomerbanden hebt achtergelaten. Remmen die op zijn maken een schurend geluid of geven dit aan in het display, neem dan acuut contact op met een aangewezen garage in de Athlon app.

Nu afspraak maken

Ad blue

Ad Blue is een tovermiddel bij een dieselbus, wat er voor zorgt dat de roetdeeltjes in het roetfilter optimaal verbranden. Iedere bus geeft in het display aan als je het einde van de voorraad Ad Blue in zicht is en zal aftellen vanaf 2.500km. Is de Ad Blue op dan zal de bus niet meer starten!

Voorkom schade aan de sensoren en Ad Blue pomp en rij daarom NOOIT zonder Ad Blue. Het afslepen en de langdurige reparatie zullen in principe niet vergoed worden. Bij het vullen kies je het beste voor een vultank bij een groot benzinestation, omdat je daar volledig afvullen kan en dan de Ad Blue computer de beste reset geeft.

Vervangend vervoer

Steeds meer ondernemers kiezen voor de aanvullende dienst van vervangend vervoer. Dit gaat in wanneer er bekend is dat de reparatie langer dan 24 uur stilstand op gaat leveren. Zeker bij complexe reparaties of schadeherstel is vervangend vervoer achteraf zeer gunstig bij de leaseprijs in te verzekeren. Het is gebruikelijk dat dealers je een segment kleinere bestelwagen mogen meegeven.

In de praktijk weet niet iedere garage wat er goed mogelijk is. Ze zullen je zo maar kunnen berichten dat er geen vervangende bus beschikbaar is. Vraag ze dan telefonisch contact op te nemen met Athlon en toestemming te vragen voor het extern inhuren bij een lokaal verhuurbedrijf! Die rekening loopt dan via de dealer.

  • Aanpassing kilometers
  • Aanpassing looptijd
  • Issues bij herstel
  • Inleveren voertuig einde looptijd