Alles over het leasen van een dubbel cabine
Alles over het leasen van een dubbel cabine

Dubbelcabine leasen

Wil jij met 3 of meer personen naar de klus? Rij samen in één auto en neem toch al je materiaal mee.

Lees hier alles over een bedrijfswagen dubbelcabine leasen: ons aanbod, de fiscale  voordelen van een grijs kenteken dubbel cabine en onze tips voor je een bestelling plaatst!

Bekijk ons aanbod
dubbelcabine bedrijfsauto

Bel en vraag ons gerust wat er snel leverbaar is

Extreem lange levertijden? Niet bij De bedrijfswagenadviseurs

Dubbel cabines vergelijken

Veel laadruimte of juist veel beenruimte? Aan het einde van de dag onderuit gezakt even de ogen dicht doen? Dan is een lange wielbasis en achterbank met enige hellingshoek fijn.

Moet jouw dubbel cabine bus ook op een parkeerplek voor een personenwagen passen? Kies dan juist niet de lange versie, maar let wel op dat de beenruimte niet te beperkt is.

Kijk wat onze adviseur Michel te vertellen heeft bij de verschillende merken en bespaar je een dag showrooms bezoeken.

Bijtelling dubbel cabine bestelwagen leasen

Meer ruimte op de achterbank dan een BMW 7-serie en meer laadruimte dan een Volvo XC90? Dat klinkt als de ideale vakantie auto!

Met het hele gezin op pad, de fietsen mee en de koelkast gevuld. De zaak betaald de leaseprijs en de brandstof. Een dubbel cabine is de auto bij uitstek om ook privé mee te rijden. Je moet dan wel fiscale bijtelling betalen. De aanschafprijs wordt door de belasting gezien als “verkapt” loon. Bij een diesel is dat 22% en een elektrisch aangedreven versie nu nog 16%.

Let wel op dat je niet vergeet de BPM en BTW mee te rekenen.

Er zijn mogelijkheden om de bijtelling te voorkomen of de hoogte hiervan te beperken. Het voorkomen is wel een lastige en heeft een paar gevolgen. We bellen er graag even over.

Regelmatig hebben wij speciale dubbel cabine deals van de importeur ter beschikking. Daardoor is de fiscale waarde soms tot wel 10.000 euro lager! Dan bouwen we ook nog eens de dubbel cabine achteraf in. Je betaald dan bijtelling over ca. 40.000 euro in plaats van 50.000 euro.

Laat ons je vrijblijvend adviseren
dubbelcabine lease

Een bestelwagen kan je kopen bij de autodealer, de dubbel cabine ombouw bij de carrosseriebouwer, de financiering of leasing bij de leasemaatschappij. Nog even en je bent niet meer aan het ondernemen maar je kostbare tijd aan je nieuwe bedrijfswagen aan het besteden.

Wij weten als geen ander waar op te letten en zorgen er voor dat de dubbel cabine ombouw wordt opgenomen in de restwaarde! Met ons komt er geen onvoorziene rekening achteraf van de leasemaatschappij, omdat de houderschapsbelasting door de gewichtstoename van de ombouw hoger is uitgevallen dan hun systeem aan gaf.

Kortom, meer dan genoeg redenen om het leasen van een dubbel cabine te vrijblijvend te bespreken met De bedrijfswagenadviseurs.

Het kost je niets maar levert je wel de best mogelijk deal op!

Bedrijfswagens vergelijken

Over de laadruimte

In bestelwagens zoals de VW Caddy past geen dubbele cabine, wel in de Transporter en grote Crafter. De lengte in de laadruimte varieert tussen 150 en 200 cm voor modellen als de Transporter, Vito etc. Voertuigen zoals de Crafter en Sprinter komen tot een laadlengte van maar liefst 400 cm.

Steeds vaker zien we dat de ruimte onder de zitting van de bank vanaf de laadruimte toegankelijk is. Veel merken geven deze laadlengte op in hun brochure. Zoals de VW Transporter, die heeft tot onder de bank 244 cm laadlengte op de bodem. Echter over de hoogte van het tussenschot kom je maximaal tot 194 cm. Denk je als meubelmaker kasten van 200 cm te gaan vervoeren dan gaat het niet passen. Wij staan stil bij ieder detail, pas dan krijg je de beste deal!

Gratis offerte aanvragen
dubbelcabine leasen 5 of 6 persoons

Dubbelcabine leasen met het juiste laadvermogen

De belading leunt volledig op de achteras, daarom is niet het volledige laadvermogen beschikbaar.

De laadvermogens lopen uiteen van 600 tot 1.200 kg. Of bij een grote bus als een Iveco Daily tot aan 2.000 kg. Als je een aardig gewicht transporteren gaat is het even opletten welk model je kiest. Met 5 personen in een dubbel cabine bus heb je al misschien al 400 kg lading te pakken. Dan blijft er soms maar 300 kg over voor de laadruimte.

Wanneer je het volledige laadvermogen achter in gaat vervoeren leunen al die kilo’s op de achteras. Terwijl de berekening gemaakt is voor een verdeling over beide assen. Kies bij zware belading altijd voor wat extra capaciteit of monteer een set hulpveren. Dat laatste is een goede oplossing als het gewicht er iedere dag in staat. Rij je onbeladen in je dubbel cabine zouden wij het op een andere manier oplossen.

Beste 3 dubbel cabines van 2023
bedrijfsauto vergelijken

Wij maken een prijsvergelijk voor de verschillende auto’s, vaak zelfs die we uit onze landelijke netwerk direct kunnen leveren.

Een kort e-mailtje met het model van jouw keuze is voldoende.

Gratis prijsvergelijk aanvragen

wij leveren alle merken

fiat-logo
mercedes-benz-e-citan-leasen
citroen-jumpy-leasen-met-onderhoud
opel bedrijfswagen leasen
peugeot-bedrijfswagen-logo
volkswagen-ransporter-voorraad
ford-transit-custom-dubbelcabine
renault-bedrijfswagen-leasen-logo
toyota-proace-electric-verschillen
nissan-nv300-leasen
man-tge-bakwagen-lease
Land+Rover
Jeep
iveco-daily-bakwagen-met-laadklep
Isuzu
Dodge