Elektrische bedrijfswagen leasen

De elektrische bedrijfswagen is perfect geschikt om operationeel te leasen. Het restwaarde risico wordt dan volledig overgenomen door de leasemaatschappij. Er zijn wat aandachtspunten waar je op moet letten om het juiste leasecontract te vinden als je de keuze hebt gemaakt voor een elektrische bestelwagen leasen.

Er zijn bijvoorbeeld subsidiemogelijkheden bij de investering in een elektrische bestelbus. Let goed op dat al deze subsidies ook worden verwerkt in het leasetarief. Wij controleren dit altijd en zorgen voor het scherpste leasetarief.

Belangrijk is om ook te kijken wat de afkoopkosten zijn van het leasecontract. Omdat de ontwikkeling snel gaat wil je mogelijk na enkele jaren een andere bus met een grotere reikwijdte. Iedere leasemaatschappij heeft hier een andere rekenmethode voor. Wij hebben die inzichtelijk. Mogelijk is een leasecontract met een iets hogere maandprijs en een voordeligere afkoop uiteindelijk de beste keuze.

Kies je nu nog voor een diesel? Maak dan gebruik van ons unieke “flexibele diesel deals”. De komst van elektrisch rijden maakt het noodzakelijk om flexibele looptijden te kunnen hanteren.

Bekijk het aanbod
elektrische bus citroen
intermediar bestelwagens

De leaseprijs lijkt hoog maar de netto maandlasten zijn laag

Als je alle kosten afweegt is een elektrische bestelbus goedkoper dan je denkt.

Door de hogere investering ten opzichte van de dieselbus met name door de prijzige accu pakketten zien veel ondernemers nog af van de investering in een elektrische bedrijfswagen. Als je de totale maandelijkse kosten bekijkt zal het gunstiger dan verwacht uitvallen. Er zijn subsidiemogelijkheden, de onderhoudskosten zijn laag en laden kan mits goed uitgedacht ook goedkoper zijn dan het tanken van diesel. Dit komt ook in de leaseprijs tot uiting als je besluit voor een elektrische bestelwagen leasen. Wij rekenen het graag voor jou uit.

Daar komt nog bij dat de netto bijtelling bij aankoop in 2020 maar 8% over de fiscale waarde is mocht je besluiten om de auto ook privé te gaan gebruiken.

Prijsvergelijk aanvragen

Wil je de stap nog niet maken naar elektrisch? Dan hebben wij een uniek voorstel;

Door het verbod op diesels in de binnensteden ga je eerder dan gedacht je leasecontract omzetten.

Vraag een voorstel voor flexibel diesel leasen
elektrische bestelwagens 2021

Laadstation opnemen in het leasecontract

Om de elektrische bestelwagen optimaal te gebruiken is nadenken over de plek waar je kunt laden en hoe dit betaald wordt noodzakelijk. Wij denken graag mee.

Als je hebt gekozen voor een elektrische bestelbus leasen en deze is afgeleverd dan moet de auto natuurlijk ook opgeladen worden. Thuis of op kantoor laden is de goedkoopste manier van tanken. Openbaar laden is al vaak tweemaal zo duur en langs de snelweg soms wel viermaal. Deze laatste twee zijn dan ook alleen voor als het niet anders kan. Afhankelijk van waar de bus in de nacht verblijft zal een keuze gemaakt worden waar een laadpunt geïnstalleerd gaat worden. En uiteraard kan dit ook op meerdere locaties maar dit brengt kosten met zich mee. Een laadpaal kan meegenomen worden in het leasecontract.

Een laadpas is noodzakelijk om bij openbare punten en langs de snelweg te kunnen laden. De laadpas kan worden toegevoegd aan het leasecontract. De tankingen worden dan afgerekend op de factuur van de leasemaatschappij. Het is zelfs zo te regelen dat als je aan de laadpaal thuis laadt dat de kosten direct worden afgerekend door de leasemaatschappij. Wij bespreken de mogelijkheid graag met jou.

Lees meer over het laden

Al 61 gemeenten zijn aangesloten bij Greendeal ZES om in 2025 emissievrij te zijn. Dat betekend dat je over 5 jaar niet meer met welke diesel dan ook in deze milieuzone rijden mag!

De komende jaren zullen er in steeds meer steden vervroegde maatregelen plaats vinden die elektrisch rijden gaan stimuleren. Met andere woorden de diesel krijgt beperkte toegangstijden of gaan zelfs al eerder dan 2025 geweigerd worden. Al ziet het er wel naar uit dat je met een recentere diesel nog tot 31-12-2027 de binnensteden in kan.

Daarom moet je nu verdiepen in elektrische bestelwagens!

greendeal zes bestelwagens
bereik elektrische bestelwagen

Mileuzone en elektrische bedrijfswagens

De komende jaren worden de normen voor stadsverkeer strenger. Producten zoals de UMS Zolution zullen de steden gaan bevoorraden. Wil jij de stad nog in met jouw bestelwagen?

Voor grote steden is al besloten om dieselauto’s in de nabije toekomst volledig te weren. Een elektrische bestelwagen leasen is de mogelijkheid om er zeker van de zijn dat je altijd overal kunt komen met jouw bedrijfswagen.

Lees hier meer over milieuzones in Nederland

Goed om te weten is dat ook het gewicht van een auto een rol gaat spelen in grote steden. Met name de oude binnensteden zijn aan het verzakken door het zware transport. Lang niet iedere elektrische bestelwagen zal hier door zijn hoge gewicht welkom zijn. Nu al nadenken over het g.v.w. gewicht zodat de auto niet te zwaar wordt en je genoeg kunt beladen doen we graag met jou samen.

Wij vergelijken alle leasemaatschappijen. En weten exact de verschillen in de offerte en in de praktijk!

lease-plan-logo
athlon-logo
Alphabet-Logo
arval-logo
Logo Beequip

Elektrische bestelwagen leasen uit voorraad

Wil je snel overschakelen naar elektrisch? De beschikbaarheid binnen enkele weken wil nog wel eens onder spanning staan! Levertijd van meer dan een half jaar zijn vrij normaal bij diverse modellen.

Mogelijk heb je een aanbesteding toegekend gekregen en moet je al over een maand de auto op de weg hebben staan. Of kan jouw huidige leasecontract niet verlengd worden. Dan leveren wij uiteraard direct een tijdelijke bus totdat de gezamenlijk samengestelde juiste bus geleverd kan worden. Als het moet elektrisch! De komende maanden zal de Europese voorraad toenemen. Wij kunnen dan altijd op zoek gaan naar een passende elektrische bedrijfswagen uit voorraad. Ook vanuit onze import contacten.

elektrische opel vivaro

Alle modellen onder elkaar

Waar je bij een dieselmotor voornamelijk kijkt naar de motor doe je dat bij een EV niet. Daar draait alles om de accu en het laden er van. Bekijk ons totale aanbod van elektrische bedrijfswagens.

Bekijk de modellen

Actieradius

Wij helpen je de juiste elektrische bedrijfswagen te kiezen. Actieradius, snelheid van laden, energiekosten zijn allemaal van belang. Wij adviseren je graag!

Advies actieradius

Elektrische bestelwagen leasen

Kan ik deze eerst uitproberen?

Een zeer terechte vraag en uiteraard kan dit. Wij werken met veel dealergroepen en leasemaatschappijen samen die hier graag in meedenken. Enkele dagen een elektrische bus uitproberen kan altijd. We zouden ook gezamenlijk kunnen kijken naar een shortlease oplossing voor twaalf of vierentwintig maanden. Duurder dan regulier leasen maar de extra kosten zijn een investering om het uit te kunnen proberen.

Elektrische bestelwagen leasen via De bedrijfswagenadviseurs

Een nieuwe elektrische bestelbus kan je kopen bij de dealer, een laadpaal bij jouw energieleverancier, de inrichting bij het inbouwstation opbouw en de financiering of leasing bij de leasemaatschappij. Voor je het weet ben je niet meer aan het ondernemen maar onnodig veel tijd aan je nieuwe bedrijfswagen aan het besteden. Als jij gaat overwegen om een elektrische bestelwagen leasen dan nemen wij dit graag allemaal uit handen.

Bij de bedrijfswagenadviseurs heb je een hoofdaannemer voor al deze zaken.

We weten als geen ander waar op te letten. We bedenken bijvoorbeeld leasevoorstellen waarbij je juridisch eigenaar wordt de inrichting en overige accessoires zodat jij deze aan het einde van de leasetermijn kan overbouwen op de volgende bus. En staan stil bij zaken zoals, waar kun je goedkoop laden tijdens de leaseperiode. En komt er geen onvoorziene rekening achteraf van de leasemaatschappij omdat het leasecontract dat wij hebben samengesteld in combinatie met de juiste bus past bij jouw situatie.

Kortom, meer dan genoeg redenen om het leasen van een bedrijfswagen te bespreken met De bedrijfswagenadviseurs.

Het kost je niets maar levert je wel de best mogelijk deal op!

Vraag om lease advies
  • Beste leasemaatschappij offertes
  • Meest gunstige leasecondities
  • Merk onafhankelijk advies
  • Nagedacht over laadvermogen