• Waarom ondernemers leasen
 • Waar op letten bij het leasecontract
 • Leaseprijzen eenvoudig vergelijken

Dit is helemaal wat ik zoek!

Elektrische bedrijfswagen leasen?

Ben je er van overtuigd bent dat de techniek van een elektrische bestelwagen aansluit bij jouw vervoersomstandigheden? Kijk dan naar het vraagstuk kopen of leasen!

De meest belangrijke zaken voor de afweging kopen of leasen zijn het volgende;

 • Hoe groot is het risico van de restwaarde
 • Onvoorziene kosten buiten garantie
 • Variabele of vaste maandlasten
 • Beschikbaarheid subsidies
 • Welke leasemaatschappij kiezen
 • Invloed op eigen vermogen

Ontwikkeling elektrische bedrijfswagens en de restwaarde

Als ondernemer wil je het goed doen, op de details letten. Vaak vragen klanten ons naar de meest kleine details. Maar gaan voorbij aan de impact van restwaarde die zo maar 5.000 euro zal omvatten!

Niet dat wij nu al kunnen voorspellen wat de restwaarde over 5 jaar van bijvoorbeeld de Opel Vivaro-e zal zijn, maar het is wel zeker dat deze nooit zo voorspelbaar zal zijn als een diesel de afgelopen 25 jaar was! Daarom is het goed even bij het volgende stil te staan, zodat je beter de keuze kan maken voor kopen of leasen. Want als je kiest voor operationeel lease ligt die bij de leasemaatschappij. Die zetten de restwaarde vrij hoog omdat ze allemaal bekend willen staan als de leasemaatschappij voor elektrische bestelwagens.

Dit gaat van invloed zijn op de restwaarde van jouw elektrische bestelbus;

 • Zero-emissie zones grote stadscentra vanaf 2025
 • Milieu-zones in de meeste steden vanaf 2028
 • Politieke druk om in 2030 12% van alle bestelwagens elektrisch te laten zijn
 • Nieuwe personen- en bestelauto’s mogen vanaf 2035 geen CO2 meer uitstoten
 • Vanaf 2024 invoering BPM belasting op diesel voor grijs kenteken
 • Technologische ontwikkeling gaat enorm snel
 • Waterstof vanaf 2024 klaar voor eerste productie

Enerzijds lees je hier de druk om over te stappen naar elektrisch. Dan kan jouw elektrische bus straks “goud” waard zijn? Anderzijds is de druk bij de automerken zo hoog om door te ontwikkelen naar de beste elektrische bestelbus dat de range van de bus die je nu wilt kopen wel eens compleet achterhaald kan zijn. Op dit moment is de eerste serie Renault Master Z.E., Volkswagen e-Crafter en Mercedes-Benz eVito maar heel moeizaam te verhandelen. Dan zou je wensen dat je gekozen had voor operationeel lease en he risico voor de restwaarde bij de leasemaatschappij ligt!

elektrische bestelwagen suit voorraad leverbaar

De Renault Master Z.E. daalde van 70.000 naar 15.000 euro restwaarde

elektrische-bedrijfswagen-leasen

Aandachtspunten voor het leasecontract

Er zijn diverse subsidiemogelijkheden bij het leasen van een elektrische bestelbus. Let goed op dat al deze subsidies ook worden verwerkt in het leasetarief. Wij controleren dit altijd en zorgen voor het scherpste leasetarief.

Belangrijk is om ook te kijken wat de afkoopkosten zijn van het leasecontract. Omdat de ontwikkeling snel gaat wil je mogelijk na enkele jaren een andere bus met een grotere reikwijdte. Iedere leasemaatschappij heeft hier een andere rekenmethode voor. Wij hebben die inzichtelijk. Mogelijk is een leasecontract met een iets hogere maandprijs en een voordeligere afkoop uiteindelijk de beste keuze.

De leaseprijs lijkt hoog maar de netto maandlasten zijn laag

Als je alle kosten afweegt is een elektrische bestelbus goedkoper dan je denkt.

Door de hogere investering ten opzichte van de dieselbus zien veel ondernemers nog af van de investering in een elektrische bedrijfswagen. Maar als je naar de totale maandelijkse kosten kijkt, valt het gunstiger dan verwacht:

 • Brandstofkosten diesel per 100 km ca. 17 euro
 • Energiekosten elektrisch rijden, variërend van 2 tot 15 euro per 100 km.
 • Het laden kan, mits goed uitgedacht, dus veel goedkoper zijn dan het tanken.
diesel vergelijken met elektrisch

Leaseprijzen vergelijken?

Vraag direct en vrijblijvend een prijsvergelijk aan voor jouw elektrische bedrijfswagen

Wil je de stap nog niet maken naar elektrisch? Dan hebben wij een uniek voorstel;

Door het verbod op diesels in de binnensteden ga je eerder dan gedacht je leasecontract omzetten.

Vraag een voorstel voor flexibel diesel leasen
Elektrische bedrijfswagen opladen

Laadstation opnemen in het leasecontract

Om de elektrische bestelwagen optimaal te gebruiken, is nadenken over een oplaadplek en de kosten hiervan noodzakelijk.  Wij denken graag mee.

Als je hebt gekozen om een elektrische bestelbus te leasen, moet hij natuurlijk ook opgeladen worden. Thuis of op kantoor laden is de goedkoopste manier van tanken. Openbaar laden is vaak al tweemaal zo duur en langs de snelweg soms wel viermaal. De meest ideale locatie voor het oplaadpunt is daarom daar waar de bus de nacht verblijft. Een laadpaal kan meegenomen worden in het leasecontract.

Een laadpas is noodzakelijk om bij openbare punten en langs de snelweg te kunnen laden. De laadpas kan worden toegevoegd aan het leasecontract en komen bij de factuur van de leasemaatschappij op. Ook de kosten van de laadpaal thuis, kunnen direct worden afgerekend door de leasemaatschappij. Wij bespreken de mogelijkheid graag met jou.

Lees meer over het laden

Al 61 gemeenten zijn aangesloten bij Greendeal ZES om in 2025 emissievrij te zijn. Dat betekend dat je over 5 jaar niet meer met welke diesel dan ook in deze milieuzone rijden mag!

De komende jaren zullen er in steeds meer steden vervroegde maatregelen plaats vinden die elektrisch rijden gaan stimuleren. Met andere woorden de diesel krijgt beperkte toegangstijden of gaan zelfs al eerder dan 2025 geweigerd worden. Al ziet het er wel naar uit dat je met een recentere diesel nog tot 31-12-2027 de binnensteden in kan.

Verdiep je daarom nu in elektrische bestelwagens!

greendeal zes bestelwagens
emissie elektrische bedrijfswagen

Mileuzone en elektrische bedrijfswagens

De komende jaren worden de normen voor stadsverkeer strenger. Producten zoals de UMS Zolution zullen de steden gaan bevoorraden. Wil jij de stad nog in met jouw bestelwagen?

Voor grote steden is al besloten om dieselauto’s in de nabije toekomst volledig te weren. Een elektrische bestelwagen leasen is de mogelijkheid om er zeker van de zijn dat je altijd overal kunt komen met jouw bedrijfswagen.

Lees hier meer over milieuzones in Nederland

Goed om te weten is dat ook het gewicht van een auto een rol gaat spelen in grote steden. Met name de oude binnensteden zijn aan het verzakken door het zware transport. Lang niet iedere elektrische bestelwagen zal hier door zijn hoge gewicht welkom zijn. Nu al nadenken over het g.v.w. gewicht zodat de auto niet te zwaar wordt en je genoeg kunt beladen doen we graag met jou samen.

Wij vergelijken alle leasemaatschappijen. En weten exact de verschillen in de offerte en in de praktijk!

lease-plan-logo
athlon-logo
Alphabet-Logo
arval-logo
Logo Beequip

Elektrische bestelwagens uit voorraad leverbaar

Wil je snel overschakelen naar elektrisch? De beschikbaarheid binnen enkele weken wil nog wel eens onder spanning staan! Levertijd van meer dan een half jaar zijn vrij normaal bij diverse modellen. Wij weten exact wat er in Nederland op voorraad is.

elektrische opel vivaro

Alle modellen onder elkaar

Waar je bij een dieselmotor kijkt naar de motor, draait het bij een EV juist om de accu en het opladen ervan. Bekijk ons aanbod van elektrische bedrijfswagens.

Bekijk de modellen
actieradius elektrische bedrijfsauto leasen

Actieradius

Wij helpen je de juiste elektrische bedrijfswagen te kiezen. Actieradius, snelheid van laden, energiekosten zijn allemaal van belang. Wij adviseren je graag!

Advies actieradius

Elektrische bestelwagen leasen

Kan ik deze eerst uitproberen?

Een zeer terechte vraag en uiteraard kan dit. Wij werken met veel dealergroepen en leasemaatschappijen samen die hier graag in meedenken. Enkele dagen een elektrische bus uitproberen kan altijd. We zouden ook gezamenlijk kunnen kijken naar een shortlease oplossing voor twaalf of vierentwintig maanden. Duurder dan regulier leasen maar de extra kosten zijn een investering om het uit te kunnen proberen.

Elektrische bestelwagen leasen via De bedrijfswagenadviseurs

Een nieuwe elektrische bestelbus kan je kopen bij de dealer, een laadpaal bij jouw energieleverancier, de inrichting bij het inbouwstation opbouw en de financiering of leasing bij de leasemaatschappij. Voor je het weet ben je niet meer aan het ondernemen maar onnodig veel tijd aan je nieuwe bedrijfswagen aan het besteden. Als jij gaat overwegen om een elektrische bestelwagen leasen dan nemen wij dit graag allemaal uit handen.

Bij de bedrijfswagenadviseurs heb je een hoofdaannemer voor al deze zaken.

We weten als geen ander waar op te letten. We bedenken bijvoorbeeld leasevoorstellen waarbij je juridisch eigenaar wordt de inrichting en overige accessoires zodat jij deze aan het einde van de leasetermijn kan overbouwen op de volgende bus. En staan stil bij zaken zoals, waar kun je goedkoop laden tijdens de leaseperiode. En komt er geen onvoorziene rekening achteraf van de leasemaatschappij omdat het leasecontract dat wij hebben samengesteld in combinatie met de juiste bus past bij jouw situatie.

Kortom, meer dan genoeg redenen om het leasen van een bedrijfswagen te bespreken met De bedrijfswagenadviseurs.

Het kost je niets maar levert je wel de best mogelijk deal op!

Vraag om lease advies
 • Kennis uit de praktijk
 • Meest gunstige leasecondities
 • Merk onafhankelijk advies
 • Nagedacht over actieradius