Wat is financial lease?
Wat is financial lease?

Financial lease

De enige specialist in leasevormen vergelijken van bestelwagens! Vijftien merken, tien banken en vijf leasebedrijven op een rij. Online zaken doen met professionals. Lees hier alles over financial lease.

Wil jij een gebruikte of nieuwe bedrijfswagen zelf bezitten en jouw geld in je bedrijf beschikbaar houden dan is financial lease mogelijk de ideale leasevorm voor jou.

Je kunt een nieuwe of occasion bus kopen en de aanschafprijs financieren. De bank maakt het aanschafbedrag over naar de verkoper. Je kunt de auto niet verkopen voordat de lening is afgelost. Je betaalt iedere maand hetzelfde bedrag terug aan de bank tot aan het einde van de afgesproken periode. Deze periode bepaal je samen met ons bij het afsluiten van de financiering.

Het is goed om te weten dat het volledige bedrag als lening op je balans komt en het zo jouw eigen vermogen situatie negatief beïnvloed

Opbouw van een financial lease contract

Het bedrag van de aanschaf minus de slottermijn is het afschrijvingsbedrag. Het afschrijvingsbedrag gedeeld door de looptijd is het maandbedrag. Hier komt de rente dan nog bij. De slotsom betaal je aan het einde van de looptijd terug aan de financieringspartij. Ons advies is om de slotsom laag te houden zodat de bedrijfswagen altijd meer waard is dan het financieringsbedrag. De maandelijkse lasten zijn dan wat hoger maar dan is jouw bus straks een paar duizend meer waard dan je als slot moeten betalen in plaats van andersom.

De BTW op de aanschaf van de bedrijfswagen zal je terugkrijgen van de belastingdienst. Je betaalt de BTW bij aflevering. Er zijn enkele financieringsmaatschappijen die de BTW voor deze korte periode kunnen meefinancieren. Hiervoor dien je wel jaarcijfers te kunnen aanleveren.

Financiële lease aanbiedingen zijn op het oog vaak erg gunstig. Let op dat er vaak een slottermijn wordt gerekend. Tevens betaal je de kosten voor verzekering, wegenbelasting, reparatie en onderhoud zelf. Dit is bij een compacte bestelwagen al gauw tweehonderd euro per maand en voor een grotere bus die veel kilometers maakt driehonderdvijftig euro of meer.

Vraag gratis een offerte aan

 

Een veel gehoorde uitspraak, die helemaal waar is. Maar je hebt dan ook eerst iedere euro afschrijving zelf betaald. Als je een slottermijn van bijvoorbeeld vijfduizend euro voldaan hebt is de auto helemaal eigendom en dus “naar je toe gekomen”. Maar dat was niet gratis, je hebt namelijk zelf die slotsom betaald.

Bij operationele lease komt er niets naar je toe. Maar heb je ook slechts de afschrijving betaald tot aan de werkelijke restwaarde. Je hebt dus die slotsom ook niet hoeven betalen. Naast dat je eigenaar bent van de auto zit er geen financieel voordeel op financieren ten opzichte van leasen. Je hebt bij aankoop wel recht op investeringsaftrek. Dit zou een reden zijn om de auto te kopen en mogelijk te financieren.

Je zou wel kunnen stellen dat wanneer je tien jaar met een auto gaat rijden “de auto naar je toe komt” omdat je dan na vijf jaar financieren er nog net zolang als jij zelf wilt mee kunt rijden. Het is wel zaak om de onderhoudskosten enigszins beperkt te houden.

Waarom via ons een gebruikte bus financieren?

Klanten komen bij De bedrijfswagenadviseurs omdat wij in de eerste plaats het beste financieringscontract organiseren. Wij zijn ervaren en kunnen meestal binnen twee dagen een krediet besluit verkrijgen.

Levering van leasecontract én de bestelbus!

Bij ons kan je voor iedere bestelwagen die je ergens gevonden hebt een financieringsofferte aanvragen. Voor ondernemers die geen tijd willen investeren in het zoeken van de juiste bus stellen wij ons netwerk beschikbaar.

We hebben een netwerk van garage bedrijven en dealerholdings waar wij onze vingers voor in het vuur steken! Met sommigen deden we twintig jaar geleden al zaken. Omdat wij ze blind kunnen vertrouwen weet jij zeker dat je hier een betrouwbare bestelwagen gaat afnemen. Bovendien bestellen wij zoveel voertuigen dat we altijd de volledige historie eerlijk op tafel krijgen.

onderhoudskosten bedrijfswagen

Wil jij een auto kopen met of zonder financiering dan kun je kiezen voor een verlengde garantie. Een garantie van vier jaar en bijvoorbeeld maximaal 80.000 kilometer kost je bij aanschaf ongeveer vijfhonderd euro. Voor nog geen € 15 per maand rijd je zonder zorgen. Dit is ook nog uit te bereiden met een contract waarvoor de onderhoudskosten zijn afgedekt. Wil je meer weten of de mogelijkheden neem dan contact met ons op.

Graag zou ik meer willen weten over een onderhoudscontract

wij leveren alle merken

fiat-logo
mercedes-benz-e-citan-leasen
citroen-jumpy-leasen-met-onderhoud
opel bedrijfswagen leasen
peugeot-e-expert-verschillen
volkswagen-ransporter-voorraad
ford-transit-custom-dubbelcabine
renault-trafic-dubbelcabine
toyota-proace-electric-verschillen
nissan-nv300-leasen
man-tge-bakwagen-lease
Land+Rover
Jeep
iveco-daily-bakwagen-met-laadklep
Isuzu
Dodge

Lees hier meer over het kredietbesluit en wat er bij komt kijken.

Lezen over krediet besluit

Bekijk alle informatie over het leasen van een bedrijfswagen.

Meer informatie
  • Beste leasemaatschappij offertes
  • Meest gunstige leasecondities
  • Merk onafhankelijk advies
  • Nagedacht over laadvermogen