Voordelen gebruikte bedrijfswagen leasen
Voordelen gebruikte bedrijfswagen leasen

Gebruikte bedrijfswagen leasen

Een tweedehands gebruikte bedrijfswagen leasen kan een slimme keuze zijn,  maar vanzelfsprekend de beste keuze is het niet altijd. Op deze pagina geven we inzicht hoe de leaseprijs van een gebruikte bus tot stand komt, wanneer het aantrekkelijk voor je onderneming is en wanneer niet.

Voordelen van een tweedehands bus

Het grote voordeel van een occasion bus is dat je een korte looptijd kunt aangaan zonder hier meer voor te betalen. In vergelijking tot een nieuwe bedrijfswagen met een korte looptijd is een occasionlease voordeliger. Vanaf drie jaar of langer rijden met deze auto is een nieuwe net zo voordelig of vaak zelfs voordeliger.

De investering is al is gedaan door de leasemaatschappij en omdat ze de auto graag snel weer rijdend wil krijgen is de kredietacceptatie soepeler. Daarnaast is de boekwaarde ook een stuk lager door afschrijving van de vorige eigenaar. Klik hier voor meer informatie over het kredietacceptatie proces.

Snel op weg

Omdat de bus er al staat kun je snel op weg, in veel gevallen hét argument om voor een occasionlease te kiezen.

 1. Een leaseprijs uitrekenen voor een bus die ergens in het land bij een dealer in de showroom staat.
 2. Een reeds bestaand leasecontract overnemen van een bestelwagen die bij de leasemaatschappij voortijdig ingeleverd is.

Onderaan deze pagina tref je enkele over te nemen leasecontracten aan.

Over de bestelwagen bij de dealer kunnen we kort zijn. Deze wil de leasemaatschappij niet als operational lease contract aanbieden. Ze kennen de historie van de auto niet. Wij zijn op de hoogte welke auto de leasemaatschappij terug gekregen heeft. Dit zijn mogelijk aantrekkelijke gebruikte bestelwagen om te leasen! Hieronder zetten we de verschillen tussen een gebruikte en nieuwe bestelwagen op een rij;

Occasion via de dealer

 • Maximaal 5% korting
 • Maximaal 3 maanden garantie
 • Onderhoudskosten niet mee te leasen

Gebruikte auto via leasemaatschappij

 • Soms ingezet met hoge fleetowners korting
 • Historie bekend bij de leasemaatschappij
 • Vaak geen of maximaal 3 maanden aanbetaling

Nieuwe auto

 • Hoge korting oplopend tot 25% van de investering
 • Officiële fabrieksgarantie voor enkele jaren
 • Op lange termijn vaak de laagste maandlasten

Dit is ook de reden dat bij autobedrijven alleen financial lease aangeboden wordt voor een een occasion. Doordat je alleen de leaseprijs ziet lijkt dit vaak erg voordelig. De kosten voor (versneld) onderhoud en reparatie komen voor jouw eigen rekening. Daarnaast ook de kosten voor wegenbelasting en verzekering. Lees meer over leasevormen op onze website.

Bedrijfswagens vergelijken

Gebruikte bedrijfswagen uit voorraad van de leasemaatschappij

De andere mogelijkheid is leasing van een tweedehands bestelbus die als nieuwe bus is ingezet bij de leasemaatschappij. Omdat we op dit moment in een gunstig economisch klimaat leven worden er weinig tussentijds ingeleverd omdat ze te niet betaald worden. Wel zien we af en toe bestelwagen eerder ingeleverd worden omdat ze te klein zijn of men nu al over stapt naar een elektrisch aangedreven variant. Lees meer op onze website om zelf een elektrische bestelwagen te leasen. Wil je gebruik maken van de mogelijkheid om een gebruikte bestelwagen voor leasing en de leasemaatschappij de kosten voor onderhoud, reparatie, verzekering en houderschapsbelasting laten betalen? Dan is dit de beste keuze.

 • Ook voor starters (met BKR)
 • Geen of max. 3 maandtermijnen aanbetaling
 • Direct rijden
 • Onderhoudskosten inbegrepen