Wat is operational lease?
Wat is operational lease?

Operational lease

Operationeel leasen is te vergelijken met het huren van een bedrijfsauto maar dan voor een langere periode. Je hebt een vast laag maandbedrag en weet precies wat je per maand betaalt aan de bedrijfsauto. Door de inkoopvoordelen van de leasemaatschappij en de grote schaal waarop zij werken is de maandprijs scherp.

De kenmerken van operationele lease op een rij:

 • De auto staat niet op de balans
 • Kapitaal van het bedrijf blijft beschikbaar voor de business
 • De toekomstige cashflow is goed te beheren
 • Geen administratie op de maandfactuur na
 • Altijd garantie van mobiliteit

Wij vergelijken voor u de leasemaatschappijen en zorgen dat je altijd een goede deal hebt. Welke leasemaatschappij het beste bij jou past bepalen wij aan de hand van een kort gesprek. Veel klanten leveren wij uit voorraad.

Lezen over de kostenOfferte aanvragen
 • Beste leasemaatschappij offertes
 • Meest gunstige leasecondities
 • Merk onafhankelijk advies
 • Nagedacht over laadvermogen

Waar bestaat operational lease uit?

Een leasecontract is opgebouwd uit de volgende componenten:

 • Afschrijving
 • Rente
 • Reparaties
 • Onderhoud
 • Banden
 • Verzekering
 • Motorrijtuigenbelasting

De volgende componenten kunnen optioneel worden toegevoegd:

 • Winterbanden
 • Hulpverlening
 • Vervangend vervoer
 • Brandstof beheer
Volledig aanbodVoorraad

Waarom beter leasen dan kopen?

Het antwoord verschilt per ondernemer, maar het is wel zeker dat voor steeds meer ondernemers het voordeliger is geworden om te leasen in plaats van te kopen. Kijk je naar het belastingstelsel van 2025 lopen de kosten van kopen alleen maar verder op.

De grote leasemaatschappijen besparen veel geld door hun grootschalige inkoop van garagekosten, verzekeringspremie en de rente. Natuurlijk moet je na de periode van 3, 4 of 5 jaar de bestelwagen weer inleveren, maar dat is juist wat je wilt! Gezien de verwachte problematiek van diesels in de steden richting 2027 steek je als slimme ondernemer niet meer je eigen geld in een bestelwagen, waarvan je weet dat de restwaarde fors onder druk komt te staan. Lees alles over de gevolgen van zero-emissie of schuif bij ons aan tafel voor een goed gesprek! Voor elektrische bestelwagens hebben we het elders op de website zorgvuldig uitgeschreven.

ElektrischDieselBakwagens

wij leveren alle merken

fiat-logo
mercedes-benz-e-citan-leasen
citroen-jumpy-leasen-met-onderhoud
opel bedrijfswagen leasen
peugeot-e-expert-verschillen
volkswagen-ransporter-voorraad
ford-transit-custom-dubbelcabine
renault-trafic-dubbelcabine
toyota-proace-electric-verschillen
nissan-nv300-leasen
man-tge-bakwagen-lease
Land+Rover
Jeep
iveco-daily-bakwagen-met-laadklep
Isuzu
Dodge

Voordelen van operationeel lease in de toekomst

Ondernemers met 1 of 2 bestelwagens vertellen ons dat ze het fijn vinden iedere maand dezelfde auto kosten te hebben, zonder verrassingen. Dat past goed bij een stabiele omzet, wanneer je veel op betaalde uren werkt. De accountant ziet vooral in daling in de auto kosten. Wij zien het nog iets anders.

Allereerst de ondernemer heeft helemaal gelijk. Vast kosten per maand, niet eens een factuur van de garage over een set banden, remmen en grote onderhoudsbeurt. Vanaf nu breng je jouw bus met een glimlach naar de garage en heb je niet het gevoel dat je “naar de tandarts moet”. Omdat je weet dat het geen pijn gaat doen in je portemonnee.

Heeft jouw onderneming een financieel specialist of werk je met een goede accountant? Wij spreken ze vaak en horen dat de autokosten over het hele jaar gezien gedaald zijn. Vooral als je er even goed naar kijkt. Vaak werden er nog wat autokosten weg geboekt onder verzekering, belasting en zelfs de garagekosten onder onvoorziene kosten. Vergis je niet wat een bus je de afgelopen jaren echt gekost heeft.

En de toekomst? Weet jij het precies? Je accountant die toch net iets meer ervaring heeft met personenwagens dan bestelwagens? Wij zelf zien duidelijk dat aanschafprijzen sinds 2020 hard gestegen zijn, als over enkele jaren de milieu-zones de verkoop op diesel gaan afremmen doet dit natuurlijk iets met de restwaarde. Je gaat dus een hogere investering aan dan in het verleden en een lagere restwaarde verwachten. De rente is al lang geen 1% meer. Dus de afschrijving wordt zo honderden euro’s meer dan het de laatste jaren was. Omdat er inmiddels zoveel dure technologie in jouw euro6 diesel bus zit zal er meer stuk gaan. Al deze techniek in de verbrandingslijn van motor tot aan roetfilter is kostbaar om te herstellen. Al deze kosten zijn bij operationeel lease nooit meer voor jou!

Veelgestelde vragen

BPM vrij leasen? Bel voor een zoekopdracht naar jouw bus!

Zeker in 2024, zoeken wij iedere dag direct leverbare bestelwagens voor jou

Review 1
Waar vindt je de laagste prijs én de meest uitgebreide service? Michel en zijn team maakte het waar door alle details uit handen te nemen. Best een uitdaging voor vervoer van onze chocolade artikelen. Een aanrader, zeker voor vervanging van een wagenpark.
Voor Jou! chocolade – Willy Wildenborg
Review 2
Tijdens mijn zoektocht naar een nieuwe bedrijfswagen, kwam ik in gesprek met Debedrijfswagenadviseurs.nl. Na de eerste afspraak meteen al een goed gevoel bij dit bedrijf. Zij hebben mij goed geholpen bij de aanschaf van mijn nieuwe Ford Transit. Al het contact verliep snel en soepel. Echt een bedrijf wat service, vakkennis en klanttevredenheid hoog in het vaandel heeft staan.
Gerwin Troost – GT interieurbouw
Review 3
Alle twijfel weggenomen welke elektrische bus we moesten kiezen. Advies over leasevorm, subsidie én het accupakket is goed uitgedacht door de mannen van De bedrijfswagenadviseurs!
Peter Gerards – AB dienstverlening
Review 4
Wat een fijn professioneel bedrijf. Van a tot z alles goed geregeld. Eerlijk en goed advies. Ze zijn altijd bereikbaar en luisteren goed naar je wensen. Michel bedankt, mijn auto is helemaal zoals ik had gehoopt met de verlaging en zwarte 18"velgen!
Paul Hilgeman – Timmer- en montagebedrijf Hilgeman