Beste leasemaatschappij bedrijfswagens

6 november 2020


Waar moet je op letten

Als intermediair, zeg maar tussenpersoon, zijn wij partner voor vele leasemaatschappijen. We zijn de “hypotheker” voor het leasen van een bedrijfswagen.

Omdat wij iedere dag contact hebben met de leasemaatschappijen in Nederland hebben we een goed beeld van wat je mag verwachten.

leasemaatschappij beste bedrijfswagens

Waar is de beste leasemaatschappij goed in?

Bij de grote leasemaatschappijen zoals Arval BNP-paribas, Athlon Carlease, Alphabet en LeasePlan zijn de details in het contract keurig geregeld. Je kan altijd bij de merk-dealer langs voor onderhoud en reparaties. Soms is er de gelegenheid om bij een universeel onderhoudsbedrijf langs te gaan zoals een Bosch Carservice. Handig als er van jouw merk geen dealer in de regio zit. Er zit geen maximum aan het aantal banden dat je mag verbruiken. Het vervangen van banden gebeurt wel steeds vaker bij een fastfitter. Logisch omdat die inkoopprijzen veel gunstiger zijn en zo bijdragen aan een scherp leasetarief. Let op bij een leasemaatschappij dat je bij schadeherstel niet te ver moet gaan rijden om je auto weg te brengen, tijd is geld voor ondernemers.

onderhoudskosten bedrijfswagen

wij vragen de verschillende offertes op bij deze maatschappijen

Zo kunnen wij aan jou de BESTE DEAL GARANTIE aanbieden voor operationele leasing

lease-plan-logo
athlon-logo
Alphabet-Logo
arval-logo
Logo Beequip

Bij de invulling van het leasecontract worden de meest fouten gemaakt

Honderden medewerkers zijn iedere dag in de weer om nieuwe klanten te bedienen. Offertes sturen, vragen om de order en het opsturen van de contracten. Echter zijn 95% medewerkers de hele dag bezig met personenwagens. Daardoor worden er specifieke zaken voor bestelwagens over het hoofd gezien.

Als ondernemer wil je dat jouw personeel aan het werk is en niet bij de dealer staat of een dag niet productief is omdat de bestelbus in de garage staat.

Aan het einde van het leasecontract wil je een redelijke afwikkeling van de schadelast.

beste leasemaatschappij bestelwagens
Lees alles over bedrijfswagen leasen

Wat wij zien gebeuren

De leasemaatschappij luistert naar de wensen van de klant. Aan de hand daarvan maken ze de offerte. Als je de hele dag offertes aan het maken bent voor een Tesla of de nieuwe Volkswagen Polo sta je niet stil bij enkele zaken voor bedrijfswagens

  • Vervangend vervoer opnemen in de offerte is zonde van het geld, vaak is er geen juiste vervangende auto of kan het onderhoud bij de juiste dealer in de avond gepland worden
  • De wens van de kleur zwart wordt nooit besproken. Iets om toch even bij stil te staan want als het geen noodzaak is zouden wij het niet doen, met oog op inleverschade die je bij een grijze of witte nooit zou zien. Bumpers in de kleur? Bespreek de mogelijkheden voor een beschermstrip tegen schade. Nog belangrijker is het opnemen van dichte wandbekleding aan de binnenkant om putjes naar buiten te voorkomen.
  • vier-seizoenen banden werken prima onder een Peugeot 208. Maar een volgeladen bestelwagen is slecht bestuurbaar op vier-seizoenen banden op een warme zomer dag. Bij een ongeval loop je veel omzet mis, dat weegt niet op tegen vijf euro besparing per maand ten opzichte van winterbanden.
Meer over bedrijfswagen leasen
Sprinter L5H3

Wat wij graag anders zien

Bij de samenstelling van de auto moet je als leaseadviseur gepast eigenwijs zijn. Het klinkt misschien wat onaardig maar alleen zo komt er straks een passende bestelwagen in het wagenpark van de klant. Te vaak moeten we op het allerlaatste moment constateren dat er zaken aangepast moeten worden.

  • Wijzigen van het onderstel of motorisering om het wettelijk juiste aanhangergewicht op kenteken te verkrijgen.
  • Scheidingswand opnemen in de offerte, vaak een versie met meer beenruimte.
  • Achterdeuren bestellen (niet standaard bij VW T6, MB Vito) en dat zelfde geldt voor een 2-zits bijrijdersbank.
  • Afspraken vastleggen over de het eigendomsrecht aan het einde van de leasetermijn van dure bedrijfswageninrichtingen.

Dit zijn slechts een aantal voorbeelden. Daarom is onze aanpak totaal anders.

Onze tips lees je hier
tips bedrijfswagens leasemaatschappij

En laten ons daarom het leasecontract opstellen

Neem je contact op met Michel van de Scheur of Koen Versteeg? Beiden eigenaar en adviseur bij De bedrijfswagenadviseurs. Dan zullen wij een zorgvuldige inventarisatie doen van de situatie. Vervolgens vergelijken we de prijzen van alle leasemaatschappijen. En bij akkoord is het onze verantwoordelijkheid voor de juiste samenstelling van het leasecontract.

Zo combineer je het allerbeste advies met de meest scherpe leaseprijs.

Waarom met ons zaken doen?
kosten Elektrische bedrijfswagen leasen

onze werkwijze

Stap 1

Kort bespreken wij de technische wensen

Maak gebruik van onze expertise. Het kost je niets en levert je wel de beste deal op. Laadvermogen, trekgewicht, verzwaarde vering, aantal zitplaatsen, motorvermogen en nog veel meer.

Stap 2

Eerste kredietacceptatie binnen 24 uur bekend

Wij werken samen met slagvaardige lease- en financieringsmaatschappijen. Op basis van jouw bedrijfsgegevens hebben wij binnen 24 uur een eerste kredietbesluit. Soms is een KvK-nummer al voldoende voor de aanvraag.

Stap 3

Wij bewaken de planning voor snelle levering

Bij ons staat een tevreden klant voorop, dus investeren wij in relaties voor een lange termijn. Het is niet alleen onze drive, maar het sluit naadloos aan op hoe wij de relatie met onze klanten zien.

Review 1
Tijdens mijn zoektocht naar een nieuwe bedrijfswagen, kwam ik in gesprek met Debedrijfswagenadviseurs.nl. Na de eerste afspraak meteen al een goed gevoel bij dit bedrijf. Zij hebben mij goed geholpen bij de aanschaf van mijn nieuwe Ford Transit. Al het contact verliep snel en soepel. Echt een bedrijf wat service, vakkennis en klanttevredenheid hoog in het vaandel heeft staan.
Gerwin Troost – GT interieurbouw
Review 2
Alle twijfel weggenomen welke elektrische bus we moesten kiezen. Advies over leasevorm, subsidie én het accupakket is goed uitgedacht door de mannen van De bedrijfswagenadviseurs!
Peter Gerards – AB dienstverlening
Review 3
Waar vindt je de laagste prijs én de meest uitgebreide service? Michel en zijn team maakte het waar door alle details uit handen te nemen. Best een uitdaging voor vervoer van onze chocolade artikelen. Een aanrader, zeker voor vervanging van een wagenpark.
Voor Jou! chocolade – Willy Wildenborg
Review 4
Wat een fijn professioneel bedrijf. Van a tot z alles goed geregeld. Eerlijk en goed advies. Ze zijn altijd bereikbaar en luisteren goed naar je wensen. Michel bedankt, mijn auto is helemaal zoals ik had gehoopt met de verlaging en zwarte 18"velgen!
Paul Hilgeman – Timmer- en montagebedrijf Hilgeman