Bijrijdersbank of stoel? Waar zit jij?

14 januari 2020


Op een bijrijdersbankje kan je met 2 man zitten. Zo eenvoudig zouden we het kunnen houden. Maar in de praktijk “zit” het wel anders. We helpen je zo met het vinden van de bestelwagen die jou bij jou past. En kijken daarna pas wat er op voorraad staat.

Een bijrijdersbank in een compacte bestelwagen, het kan tegenwoordig. Of het prettig zit is sterk afhankelijk van het postuur van de bijrijders. Peugeot, Citroen, Opel en Toyota leveren hem. Maar ook Ford in de connect. Volkswagen kent deze optie niet voor de Caddy.

Kijk je naar een auto in het segment van de Mercedes-Benz Vito? Dan is het goed om te weten dat de bijrijdersbank bij veel modellen standaard is. Zoals bij Ford in de Custom de Opel Vivaro en de afgeleide modellen van Citroen, Peugeot en Toyota. Maar ook bij Nissan, Fiat en Renault. Bij o.a. de Mercedes-Benz Vito en Volkswagen Transporter moet je het bij bestellen. Dat kost ongeveer 250 euro. Niet vergeten dus.

Voor de allergrootste bestelwagens is een bijrijdersbank standaard. En eigenlijk is dit de enige variant waar je ook echt een beetje lekker zitten kan. Nog steeds is de rugleuning vast en is het zitvlak iets korter. Maar we roepen wel eens gekscherend “alles beter dan de derde persoon op de imperiaal te zetten”. Een bijrijdersbank is dan ineens pure luxe!

Omdat wij met de voorraad uit heel Nederland werken hoeven we geen rekening te houden met wat er in de showroom van die specifieke dealer staat. Wij leveren wat jij wilt, niet wat er “verkocht moet worden”. De auto met het bankje of juist de stoel gaan we echt vinden als je hem nodig hebt.

  • Beste leasemaatschappij offertes
  • Meest gunstige leasecondities
  • Merk onafhankelijk advies
  • Nagedacht over laadvermogen
23 augustus 2023

Prijsverschil diesel en energie

Ga ik met een elektrische bedrijfswagen besparen? Wat is verschil in kosten tussen diesel en energie? Een glasheldere rekensom is niet te...

21 mei 2023

Verbruik en range Volkswagen ID. Buzz in de praktijk

Werkelijke range Volkswagen ID. Buzz Onze ID.Buzz range in de praktijk Met veel plezier rijden wij nu enkele tijd in de nieuwe Volkswagen...

24 maart 2023

Elektrische bestelwagen kopen of leasen

Elektrische bestelwagen kopen of leasen? Rekenvoorbeelden van een Peugeot e-Expert 2023 We hebben recent geschreven over de netto impact van...