• Technisch advies door experts
 • Maximale subsidie aanvragen
 • Beste oplossingen om te laden
 • Leasecontract vergelijken
 • Begeleiding tot en met de levering
 • Gratis voor ondernemers

De beste elektrische bedrijfswagen

Opel Vivaro-e en Volkswagen ID. Buzz zijn met afstand het meest gekozen.

Om te beginnen, de Opel is identiek aan de Citroën, Fiat, Peugeot en Toyota. De Volkswagen ID. Buzz heeft technisch veel te bieden. Ford en Renault hebben nog geen aanbod voor elektrische bedrijfswagens. Mercedes-Benz beperkt.

De bedrijfswagenadviseurs zijn tussenpersoon, gespecialiseerd in leasen van bedrijfswagens en hebben een unieke onafhankelijke rol!

Hoe kan ik kosten besparen?
Welke elektrische bedrijfswagens zijn er
 • 50 of 75 kWh accu
 • 220 of 300km WLTP
 • 150 tot 275km praktijk actieradius
 • 250 of 280cm laadlengte
 • 1.000kg trekgewicht
 • Met afstand de meest gunstige leaseprijs
 • 595 euro per maand operational lease
 • Meestal uit voorraad leverbaar
Lees alles over de Citroën, Fiat, Opel, Peugeot, Toyota
Beste elektrische bestelwagen
Lees alles over de Volkswagen

Bellen & bestellen

Omdat ik graag persoonlijk advies wil, ga ik even bellen. Dit kan tot 21:00uur

Voordelige elektrische bedrijfswagen

Zoals je wellicht al weet is de Opel Vivaro-e dezelfde als de Citroën e-Jumpy, Fiat e-Scudo, Peugeot e-Expert en Toyota ProAce electric. Bespaar je de moeite om ze onderling te vergelijken. Als je een klein prijsverschil aantreft blijkt de laadkabel optioneel te zijn. Sommige klanten kiezen voor een bepaalde vormgeving van de grille, de meesten voor het merk dat het meest snel leverbaar is.

Deze modellen zijn leverbaar met de 50kWh of 75 kWh. Het onderlinge prijsverschil is ongeveer 8.000 euro of 100 euro per maand bij full operational lease. De leasemaatschappij ziet ook de hogere restwaarde van de 75kWh versie. Wanneer kies je toch voor de 50 kWh?

50 of 75kWH accu kiezen?

Om geld in je zak te houden kies je de 50kWH. Bedenk wel hoeveel je netto uitspaart. Als je de subsidies er van af haalt is het netto verschil kleiner. Mogelijk 80 euro per maand aan verschil. Wanneer je iedere week 1x tussendoor een snel laadstation moet bezoeken om 80% van de accu op te laden ben je 100 euro per maand meer aan stroom kwijt dan wanneer je die uit je zonnepanelen kan halen. Moet je anders publiek laden is het verschil in energiekosten aanzienlijk kleiner. Wat de energiekosten zijn vermelden we verder op deze site over elektrische bedrijfswagens.

De 50kWh versie heeft een WLTP test van 220km range. Dit is in de praktijk haalbaar in de stad omdat de elektromotor tijdens het afremmen wordt bijgeladen. Is de buitentemperatuur zeer laag of hoog zal de verwarming of airconditioning stroom verbruiken. Rond het vriespunt verliest de accu, tijdelijk, aan capaciteit. Dan zou je in de stad en op binnenwegen rond de 170 kilometer range hebben.

Met een zwaar beladen voertuig sterk optrekken of tijdens ritten op de snelweg reken je met een verlaging van ca. 50 kilometer aan range. In de winter op de snelweg rij je op een acculading dus ongeveer 150 kilometer, met wat reserve “in de tank” ga je na 125 kilometer weer ergens iets bijladen.

330 kilometer op een acculading kan dat? Ja we horen van klanten dat het kan, koeriersdiensten in de stad die netjes rijden met buitentemperaturen van een gemiddelde lente of herfst.

Rij je wat meer binnenwegen zal de range ongeveer 250 kilometer zijn, en dan mag er ook bes teen klein stukje snelweg bij zitten. Stuur je de hele rit over de linkerbaan van de snelweg? Hou er dan rekening mee dat je na 200 kilometer echt weer laden moet. De meeste ondernemers bellen even met ons, om hun omstandigheden te beschrijven. Wij kunnen dan een eerlijke verwachting scheppen over de range en kosten van tussentijds laden.

 • Zeer comfortabele bestelwagen voor de bestuurder
 • Moderne vormgeving van een keurige bestelwagen
 • Meest gekozen model
 • Op de markt sinds 2020 en inmiddels goed getest
 • 2 lengte varianten
 • Ook als dubbel-cabine (5 of 6-zits)
 • Vaak snel leverbaar
Besparen?Leasen?

Hypermodern design, beste range voor ID. Buzz

Hoe vreselijk graag je jouw logo ziet stralen op de hypermoderne ID. Buzz, lees ook even de technische gegevens. Niet dat ze matig zijn, sterker nog ze zijn het beste wat je krijgen kan als je kijkt naar de aandrijflijn. Een goede range en meest zuinig in stroomverbruik. De laadruimte is voorlopig beperkt tot 220cm.

Op dit moment is het 77 kWh accupakket te bestellen, in 2023 volgt waarschijnlijk een 59 kWh en 89 kWh versie. Komt er 413km range uit de 77 kWh accu? De WLTP is de theorietest om onderling zuiver te vergelijken.

Echte range ID. Buzz 333 km?

Op Youtube vonden we al een rij-test uit de UK. Na 70 kilometer, gereden in zowel stad, buitenwegen als op snelwegen kwam men tot een verbruik van 23,1 kWh / 100km. Deel je 77 door 23,1 dan kom je aan 3,33. Je kan dus 333 kilometer rijden. Hou er wel rekening mee dat je altijd die 33 kilometer wel over wilt houden als reserve. Wij houden het op een range van 300 kilometer in de praktijk! In de winter zal hij dalen richting 250, zeker wanneer je in verhouding wat meer snelweg gaat rijden.

Op de mooie dagen tijdens ritjes over binnenwegen denken we dat je echt die 350 kilometer halen kan. Sterk afhankelijk van waar je hem opladen gaat bespaar je dus ook energie kosten met een bus die zuiniger om gaat met zijn stroom verbruik! Hoe langer de range hoe vaker je bij een voordelig oplaadpunt komen kan.

Aan de laadpaal wordt het accupakket opgeladen met 11kW. De ID. Buzz zal gaan snel laden met een maximum laadvermogen van 170 kW. De meeste snel laadstations kunnen laden tot 100 kW. Maar dit wordt op korte termijn beter. In 30 minuten weer van 5-80% opladen. Stroom via een snel laadstation kost veel geld. Aan de laadpaal op de zaak of in de straat ben je ongeveer 7 uur aan het laden. Uitgaande dat je een 16A 3-fase lader hebt en met een snelheid van 11 kW per uur gaat laden. We rekenen een stroomverlies door de omvormer van ca. 15% mee. We hebben van alle merken deze technische gegevens onlangs gepubliceerd.

ID. Buzz techniekLeasen?
Stap 1

Kan ik besparen door elektrisch te gaan rijden?

Op dit moment berekenen wij een kostprijs welke 1.500 euro per jaar hoger is dan een diesel. Na aftrek subsidie. Zijn er meerdere subsidies voor jou te verkrijgen of kan je laden op eigen terrein dan kan je voordeliger rijden dan een diesel.

Stap 2

Wat moet ik weten over subsidie

Seba, MIA, KIA en lokale subsidies zijn naast elkaar te gebruiken. Wij vertellen graag de netto invloed op je ondernemerskosten, ondersteunen bij de aanvraag en nemen deze op in het leasecontract.

Stap 3

Laadvoorzieningen

Uit ervaring weten we wat een geschikte laadpaal is, welke laadpas gunstig en gebruikersvriendelijk wordt ervaren en wie kwalitatief goede zonnepanelen op je bedrijfspand kan leggen.

Ga ik met een elektrische bedrijfswagen besparen?

Een glasheldere rekensom is niet te maken over besparingen, mede omdat energieprijzen sterk fluctueren. Een goed gesprek geeft het beste actuele inzicht, gebaseerd op jouw onderneming. Hiervoor bel je met De bedrijfswagenadviseurs. Toch zien we de volgende zaken;

Voor het model Opel Vivaro-e en de VW ID. Buzz bereken we dat de kosten per jaar in aanvang 1.500 euro hoger zijn dan een diesel (afgeleide van het leasetarief)

 1. Lokale subsidie mogelijk? Kan oplopen tot 5.000 euro eenmalig
 2. Laden middels zonnepanelen bespaart 12.500 euro brandstof over 100.000km
 3. Laden op je bedrijf bespaart 4.000 euro brandstof over 100.000km

Kan je stroom laden op je onderneming, met een zakelijk tarief? Dan berekenen wij gemiddeld 35 cent per kWh ex btw. We zien echter tarieven van 20 tot aan 60 cent!

Ga je thuis laden? Bij de actuele extreem hoge variabele tarieven van 60 cent per kWh bespaar je geen energiekosten ten opzichte van diesel. Toch zien we ook particuliere tarieven van 35 cent. Dan bespaar je dus 4.000 over de looptijd.

Moet je vaker dan eens per week opladen langs de snelweg? Reken er dan op dat die lading qua kosten iets boven die van een diesel uitkomt.

Daarnaast wordt het al heel aantrekkelijk wanneer jouw klanten je vaker gaan inschakelen omdat jij wel elektrisch rijdt. Zeker als je werkt voor overheden of grote bedrijven werkt die verplichten zijn aangegaan bij aanbestedingen. Heb je klanten in de binnenstad? Vanaf 31-12-2027 kom je de stad niet meer binnen met je diesel bus, veel steden gaan vanaf 2025 al met een ’tijd slot” werken.

Afscheid nemen van je klanten of onder druk je dieselbus verkopen is een financiële strop die op de loer licht. Het gaat dus niet alleen om besparen in energiekosten! Dat is de reden dat ondernemers vaker kiezen voor de zekerheid van operationeel leasen.

EV bus Leasen
diesel vergelijken met elektrisch

Deze weergave is op basis van energieprijzen voor (na?) de oorlog in Oekraïene.

Subsidie

MIA, KIA, SEBA, EIA, allemaal landelijke subsidies waar je onderzoek naar zou moeten doen. Voor sommigen gemeenten geldt ook nog eens een lokale subsidie. Dit moet je van subsidies weten als je het zelf gaat organiseren;

 1. Waar moet ik het aanvragen?
 2. Op welke moment moet ik het aanvragen
 3. Kan de leasemaatschappij het aanvragen?
 4. Wat zijn mijn verplichtingen?
 5. Hoe groot is de netto impact per subsidie?

Voor onze klanten die leasen zijn wij verantwoordelijk voor de subsidie aanvragen

Bel nu voor een concreet gesprek met echte experts

Wallbox, laadpaal of DC snel lader?

Bestelwagens kan je op verschillende manieren laden. AC laden op de langzame wijze is het meest gekozen. De nog kostbare oplossing van DC laden wordt aantrekkelijk voor een ondernemer met wagenpark.

Onze samenwerking met Ecotap geeft de volgende mogelijkheden.

Deze thuislader is gebruiksvriendelijk en voorzien van een flexibele laadkabel (tot 11kW) of gladde kabel (tot 22kW). Vervaardigd uit staal! De Homebox is te bevestigen aan de wand of aan een stalen staander (optioneel). De aanschafprijs van 1.049 euro is op te nemen in het leasecontract. Aansluitkosten op aanvraag. Technische specificaties inzien

Het laadpunt Duo is geschikt voor plaatsing bij bedrijven met meerdere voertuigen. Er kunnen tegelijkertijd twee auto’s geladen worden. De aanschafprijs van 3.499 euro is op te nemen in het leasecontract. Aansluitkosten op aanvraag. Technische specificaties inzien

De Ecotap® DC 30 snellader kan gebruikt worden voor alle elektrische bestelwagens met DC functie zoals de Vivaro-e en ID. Buzz. De lader heeft een output van maximaal 30kW. Het daadwerkelijke laadvermogen hangt af van het vermogen wat beschikbaar is, maximaal 3x 45 ampère nodig. De aanschafprijs van 6.500 euro is op te nemen in het leasecontract. Aansluitkosten op aanvraag. Technische specificaties inzien

De laadpas kan je voor een paar euro per maand bestellen bij de leasemaatschappij. Die zetten op de factuur een geschat bedrag en verrekenen ieder kwartaal de werkelijk verbruikte kosten. Geef het expliciet aan als je ook wilt laden in het buitenland.

Heb je tijd en zin om het helemaal uit te pluizen? Dan zouden we deze website raadplegen. Hier zie je alle verschillen in starttarieven per lading en maandelijkse vaste kosten voor de pas.

geld vrijmaken onderneming

Offerte

Ik ben er uit! Graag neem ik de stap om een elektrische bestelwagen te gaan leasen en maak heel graag gebruik van de expertise van De bedrijfswagenadviseurs.

Offerte aanvragen
elektrische opel vivaro

Alle modellen op een rij

Waar je bij een dieselmotor alleen hoeft te kijken naar de pk’s wordt het ineens een stuk complexer bij de EV. Wij hebben en overzicht gemaakt met de verschillen die je moet weten.

Bekijk de modellen

Actieradius van een EV

Wij helpen je de juiste elektrische bedrijfswagen te kiezen. Actieradius, snelheid van laden, energiekosten zijn allemaal van belang. Maak gebruik van de uitleg.

Advies actieradius

wij leveren alle merken

citroen-jumpy-leasen-met-onderhoud
opel bedrijfswagen leasen
fiat-logo
mercedes-benz-e-citan-leasen
peugeot-bedrijfswagen-logo
volkswagen-ransporter-voorraad
ford-transit-custom-dubbelcabine
renault-bedrijfswagen-leasen-logo
toyota-proace-electric-verschillen
nissan-nv300-leasen
man-tge-bakwagen-lease
Jeep
iveco-daily-bakwagen-met-laadklep
Dodge

Vragen over het leasen van de elektrische bedrijfswagen?

Wij helpen je de juiste bedrijfswagen en leasevorm te kiezen.

Neem contact op
 • Beste leasemaatschappij offertes
 • Meest gunstige leasecondities
 • Merk onafhankelijk advies
 • Nagedacht over laadvermogen