Snel instappen?
Als hij ergens staat zouden wij hem beschikbaar moeten kunnen krijgen voor jou. De meest courante versies vermelden we online.
Elektrische bedrijfswagen leasen
Denk jij ook al na over een elektrische bestelwagen leasen? Wij adviseren jou kosteloos of het zinvol is. Ga je de stap maken dan krijg je de actuele informatie over de product- en prijs verschillen, advies over laadpalen en bespreken we het vraagstuk kopen of leasen.
Wij zijn geen promotors van het elektrisch rijden, een bepaald merk of van een leasemaatschappij. We zijn volledig onafhankelijk. Ons advies komt van uit ervaringen in de praktijk. De transparantie zorgt voor enthousiasme bij ondernemers en daardoor mogen we vaak de nieuwe bedrijfswagen leveren. En dat mag ook een diesel zijn…
Of volg ons stappenplan:
Je wilt je verdiepen in de voor- en nadelen, de kosten voor jouw bedrijf en de technische mogelijkheden per model. Wat is de actuele verwachting voor de zero-emissie zone in mijn werkgebied? Is stroom voordeliger dan diesel? Welke kosten komen er bij? En is er een versie die mijn lading vervoeren kan? Liefst met de mogelijkheid voor een aanhanger.
Alles draait om het bereik van je accupakket, in de praktijk! Hoe snel je kan laden. En natuurlijk kijk je nog steeds naar laadvermogen in gewicht en afmeting. Kies je met ons de meest slimme samenstelling. Lees verder voor onze praktijk testen of bel direct om jouw situatie voor te leggen. Rij je in de stad, op de snelweg, met een imperiaal en hoe vaak met de aanhanger?
Hoe hou ik de kosten zo laag mogelijk? Kopen, financieren of leasen? Hoe zit het exact met de subsidie in euro's, netto uitgedrukt voor mijn bedrijfsvorm. Hoe snel kan ik rijden na de bestelling, nemen jullie echt alle zorgen uit mijn handen? Ook voor het plaatsen van zonnepanelen of een laadpaal?
Twijfel je over diesel of elektrisch? Weet dat je met een nieuwe bedrijfswagen op diesel geconfronteerd gaat worden met de zero-emissie zones. Met een elektromotor aangedreven versie rij je ook dwars door het centrum na 2027. Kies je toch voor een diesel, verdiep je dan in de nieuwe BPM wetgeving. Samengevat ziet het er als volg uit;
Een elektrische bestelwagen kent geen BPM belasting. Ondernemers zijn tot nu toe altijd vrijgesteld van de BPM, ook op een diesel betaalde je deze niet. Daar komt na 31-12-2024 verandering in. Deze BPM belasting zal al snel 10.000 euro bedragen, voor een grote bestelwagen wordt dat 15.000 euro of meer. Geheel afhankelijk van de uitstoot gemeten in CO2 per kilometer. Wij zijn er met alles op gericht in 2024 te kunnen leveren als je toch voor een diesel kiest. We publiceerden een uitgebreid verslag over de mogelijkheden voor het rijden met een diesel.
Waarom elektrisch rijden?
Nadelen van elektrisch rijden?
Om de twijfel weg te nemen over de mogelijk lage restwaarde, als er straks versies zijn met een range die 2x zo lang is. Maar ook om het risico op onverwachte reparatie kosten te vermijden. Natuurlijk financiert de leasemaatschappij jouw kostbare bezit en brengen te behalen subsidies in mindering.
Ondertussen draag jij bij aan een schonere omgeving. Voor sommigen een persoonlijk ideaal beeld, voor anderen een wij om nieuwe klanten te werven. Wat jouw beweegreden ook is om de diesel aan de kant te zetten, de overstap naar elektrisch geladen transport gaat in jouw omgeving opvallen. Aan jou de keuze om dit vorm te geven met een prominente signing op je bestelwagens. Wij beschikken over veel voorbeelden voor reclame uitingen, kunnen deze opdracht ook voor je verzorgen en indien gewenst de kosten en opnemen in het leasecontract. Sterker nog, zelfs de aanschafkosten van een laadpaal op jouw eigen erf kunnen we opnemen in het leasetarief van de bestelwagen.
Als hij ergens staat zouden wij hem beschikbaar moeten kunnen krijgen voor jou. De meest courante versies vermelden we online.
Het liefst zouden we een omschrijving geven zodat je na 5 minuten lezen weet wat jouw keuze zou moeten zijn. Helaas werkt het zo niet. Omdat een bijna ideale bus 1 eigenschap kan hebben die jouw werkzaamheden ernstig kan belemmeren.
Bijvoorbeeld door het ontbreken van de mogelijkheid voor 3-fase laden. Daarom zijn wij zo enthousiast over een goed telefoon gesprek. Zodat we je echt kunnen helpen waar op te letten. Gebruik onze praktijk ervaring en bel 0341-741401
Het bepalen van de benodigde specificaties geeft stof tot nadenken. Of beter gezegd, stof om even rustig door heen te lezen! Daarbij zijn de volgende onderwerpen van belang;
Welke afstanden leg je af, welke gewichten vervoer je. Waar ben je tussen de bestemmingen door en kan je daar bijladen. Kan je waar de bestelwagen in de nacht geparkeerd staat gegarandeerd laden of is in de ochtend starten bij een dure snellader langs de snelweg een optie? Is er een budget beschikbaar voor een DC lader op eigen bedrijfsterrein? Hoe je dus kan laden is essentieel om in te schatten hoe groot jouw aanpassingen moeten zijn om in een elektrische bedrijfswagen te stappen.
Omdat per segment de technische mogelijkheden enorm verschillen vermelden we de meest relevante zaken per klasse.
Compacte elektrische bestelwagens, zoals de Renault Kangoo
Middelgrote bestelwagens, zoals de Opel Vivaro en VW ID.Buzz
Grote bestelwagens, zoals de Renault Master Z.E.
Het laden van de accu’s kan op verschillende manieren. Belangrijk om te bepalen welke elektrische bus je gaat bestellen. Er zijn twee manieren om een elektrische auto op te laden: ‘regulier’ opladen en snelladen.
Iedere EV kan opgeladen worden aan een regulier laadpunt. Deze laadpunten staan op bestemmingen waar vaak langere tijd verbleven wordt. Denk hierbij aan thuis, op het werk, openbare parkeerplaatsen en bijvoorbeeld locaties als restaurants en hotels. De laadpunten leveren meestal een vermogen tussen 3.7 en 11 kilowatt (kW). In de praktijk komt dit neer op 20 à 60 kilometer aan toegevoegde actieradius per uur. Of het 20 of 60 is wordt mede bepaald door de techniek in jouw elektrische bestelwagen. Let hier dus goed op als je kijkt naar de actieradius van de elektrische bestelwagen.
Snelladen wordt in principe alleen maar onderweg gedaan. Tenzij je voor ca. 10.000 euro een eigen DC lader gaat aanschaffen. Bij snelladen gaat het maar om één ding: in een zo kort mogelijk tijd zoveel mogelijk actieradius toevoegen.
Je kan de volledige range dan meerdere malen per dag verbruiken. Snelladers staan dan ook vaak langs snelwegen en worden het meest gebruikt om de kilometers die je te kort komt bij te laden, voor je rit naar huis. De laadvermogens bij snelladen zijn extreem groter dan bij een reguliere laadpaal. Deze kunnen variëren van 50 tot 100 kW of zelfs meer. Je laat niet via een omvormer maar direct in je accupakket. Niet iedere bestelwagen is geschikt voor snelladen en per auto is het maximale vermogen verschillend. Belangrijk bij de keuze voor jouw elektrische bus.
Advies geven is meer dan een prijsopgave. Bel ons voor een uitgewerkt plan voor jouw bedrijfswagen(s). Dit kan tot 21:00uur
Focus niet volledig op de tijd die een volle “tank” lading je kost. In de nacht lig je te slapen en als je bij de klant aan het werkt bent kost het laden je ook geen werktijd. Dus waarom voor die tijd de bus volledig opladen?
Het laden is niets complexer dan het inladen van de gereedschappen. Sta even een paar minuten stil bij de planning van de dag.
Als je veel zonnepanelen hebt, waarmee je aanzienlijk meer stroom opwekt dan gebruikt is stroom voordeliger dan diesel. Lees ons nieuwsitem over de kosten van stroom versus diesel.
Die elektrische bedrijfswagen gaat er komen.
Ik ben er uit! Graag neem ik de stap om een elektrische bestelwagen te gaan rijden, hoe hou ik de kosten zo laag mogelijk? Door te kopen, financieren of leasen? Hoe zit het exact met de subsidie in euro’s, netto uitgedrukt voor mijn bedrijfsvorm.
Om de kosten te bepalen kijk je eerst naar de SEBA, KIA en MIA mogelijkheden. SEBA vraag je aan bij het RVO, deze “pot” zal in de loop 2023 opgemaakt zijn, wees er dus op tijd bij. Het gaat hier meestal om 12% van de investering, maximaal is er 5.000 euro SEBA. Niet iedere leasemaatschappij verrekend de SEBA, gelukkig weten wij wie dit nog wel kan doen. De KIA is alleen van toepassing bij kopen. Netto is de impact vaak kleiner dan gedacht? Bij een Opel Vivaro-e is de KIA voor een ZZPér ca. 4.000 euro en voor een BV 2.000 euro. De MIA wordt door de leasemaatschappij altijd verwerkt in het leasetarief, dat zal voor een leasemaatschappij in de BV vorm ca. 2.500 euro zijn voor de MIA. Je leest de details terug in ons blog.
We hebben onlangs ook een uitgebreid blog geschreven over de kosten van kopen versus leasen. En onze praktijk kennis zo goed mogelijk verwoord. Samengevat kan je het volgende stellen, bij een middelgrote bestelwagen schatten we de kosten op 670 euro per maand als je niet gaat leasen;
Lees in het nieuwsitem de conclusie waarom leasen voor veel ondernemers de meest logische keuze is.
MIA, KIA, SEBA, EIA, allemaal landelijke subsidies waar je onderzoek naar zou moeten doen. Voor sommigen gemeenten geldt ook nog eens een lokale subsidie. Dit moet je van subsidies weten als je het zelf gaat organiseren;
Bel nu voor een concreet gesprek met echte experts
Wij helpen het juiste merk te kiezen.
Bekijk ons aanbod bedrijfswagens en onze werkwijze.
Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu