elektrische Ford E-Transit Custom-range

7 juni 2022


380 kilometer WLTP getest

Wanneer jij je diesel moet gaan stopzetten is nog niet exact bekend. Gefaseerd zal het tussen 2025 en 2035 afspelen, sterk afhankelijk waar je nog rijden wilt. Voor ondernemers die een beetje kilometers maken kan de E-Transit Custom een uitkomst zijn. En er lijkt nog een groot voordeel op komst bij dit model!

380 kilometer WLTP betekend dat dit haalbaar is bij temperaturen 15 a 20 graden boven het vriespunt en ritten in de stad en op binnenwegen. Ga je de snelweg op? Dan schatten wij de range op maximaal 300 kilometer wanneer je 100 a 120 km/h gaat rijden.

Hoe wij komen aan deze informatie?
2023 Fiord E-Transit Custom range WLTP

2.000 tot 2.500kg?

Ford laat in de media vallen dat het volledig trekkend vermogen beschikbaar zou zijn. Een wat cryptische omschrijving. Toch geeft het aan dat het trekgewicht een stuk hoger zou gaan worden dan we nu kennen van bijvoorbeeld de Opel Vivaro-e met zijn 1.000kg.

Bedoelen ze bij Ford dat de 2.800kg die we nu kennen van de handgeschakelde diesel beschikbaar komt? Of de  1.650kg van de huidige Custom automaat? Immers is de elektrische Ford E-Transit Custom een automaat. Wil je de actuele stand van zaken weten? Neem dan even contact op met De bedrijfswagenadviseurs.

Net als de E-Transit heeft de E-Transit Custom ook technologie die stroom levert voor gereedschap, verlichting en andere oplaadbare tools.

2023_FORD_E-TRANSIT_CUSTOM_LEASEN-NEUS

In de loop van 2023 verwachten we dat de E-Transit Custom prijzen bekend zijn.

Dat duurt dus nog even. En als de prijzen bekend zijn staat er nog niet 1, 2, 3 een auto op de oprit.

Actuele modellen die snel leverbaar zijn de Citroen E-Jumpy, Fiat E-Scudo, Opel Vivaro-E, Peugeot E-Expert en Toyota ProAce electric.

Lees verder over de (on) mogelijkheden

Elektrische bestelwagen kopen of leasen? Hier let je op;

  • Subsidies
  • Mogelijkheden tot snel laden
  • Laadpalen
  • Accupakket
  • Laadvermogen in kilogrammen
  • Trekgewicht
Meer over elektrische bedrijfswagens