Kleine elektrische bestelwagen leasen

9 maart 2021


Lease een Citro├źn e-Berlingo, Peugeot e-partner, Opel Combo-e of Toyota Proace city electric

De PSA-group gaat in 2021 de markt op met hun kleine elektrische bestelwagen. Dit is de bestelwagen waar iedereen op zit te wachten. Betaalbaar, elektrisch, wendbaar en comfortabel.

Lees bij De bedrijfswagenadviseurs over de actieradius, fiscaal voordeel en waar op te letten bij een elektrische modellen. De nieuwe modellen van Mercedes-Benz, Nissan en Renault worden later dit jaar leverbaar.

Advies kleine elektrische bestelwagen
operational lease combo-e

Het 50kWh accupakket voor de Combo-e en zijn gelijken. Het 50 kWh batterijpakket heeft een actieradius van tot 275 km comform de WLTP meting. Maar jij bent ondernemer, je gaat verschillende omstandigheden tegenkomen en die zullen altijd ongunstiger zijn dan de brochure aan geeft.

Wij kennen dit accu pakket uit de Opel Vivaro-e. Onze verwachting is dat je de 275 kan halen bij een buitentemperatuur van 10 a 20 graden en wanneer je de snelweg grotendeels vermijden kan. Als je alleen in de stad rijdt en niet telkens al het vermogen verbruikt bij het optrekken zal je ca. 240 km ver komen. Daalt de temperatuur tot richting het vriespunt dan daalt de actieradius tot ca. 200 km. Dat zelfde verwachten we ook bij normale temperaturen en veel snelweg kilometers rond de 100 a 120km/h.

Bij een openbaar snellaadstation is die batterij in slechts 30 minuten voor 80% bij te laden. Je kan dus prima 500 kilometer op een dag rijden!

operational lease combo-e

Fiscaal voordeel rijdt het prettigst. Natuurlijk zorgt de stille elektromotor voor optimaal rijcomfort. Maar met alle subsidies geïncasseerd rijdt een elektrische bestelwagen toch het lekkerst!

Dan hebben het dan over de MIA, SEBA en soms nog een lokale subsidie. Cruciaal is het dat de leasemaatschappij, die de auto op zijn balans heeft staan, deze subsidie mag en gaat claimen. Hier is veel verwarring over. Wij scheppen duidelijkheid en werken samen met de meeste landelijke leasebedrijven om voor jou de beste deal te vinden. Zeker het verwerken van de juiste subsidies maakt grote verschillen in de kosten per maand.

Peugeot e-partner leasen
Prijsvergelijk aanvragen

Het is net als bij je eerste smartphone. Krijg een goed gevoel over het gebruik, de noodzaak, de wens om elektrisch te gaan rijden.

Zelf hebben we al genoeg kilometers elektrisch gereden om te weten dat het het rijden met een elektrische auto heel snel wend. Je ervaart direct de voordelen en als je van te voren goed over het ophalen hebt nagedacht stelt het niets voor.

Rijden en laden
citroen-e-berlingo-leaseprijs

Levertijden lopen vlot op na de introductie. Zodra de prijzen bekend worden kan er besteld worden. Het duurt dan nog een paar maanden voordat de eerste uitgeleverd worden. Pas bestellen als je de auto in de showroom gezien hebt kan ook. De levertijd zal dan wel opgelopen zijn. Met name omdat veel grote bedrijven bestellen zodra de gelegenheid zich voor doet.

Maar je kan natuurlijk ook wachten op de nieuwe samenwerking van de Mercedes-Benz e-Citan, Renault Kangoo ZE en Nissan.

kangoo-ze-lease