Subsidie elektrische bedrijfswagen (SEBA) per 15 maart

8 maart 2021


MIA en SEBA verlagen het tarief. Op een elektrische bedrijfswagen is een speciale subsidie van toepassing om de uitstoot van goederenvervoer te verminderen. Deze subsidie elektrische bedrijfswagen is gemaximeerd tot 10% van de investering. Samen met de al bestaande MIA regeling kan dit al snel meer dan € 8.000 investeringsverlaging opleveren op bijvoorbeeld een veel gekozen bedrijfswagen van de PSA groep. De Opel Vivaro, Peugeot Expert, Toyota ProAce en Citroen Jumpy zijn zeer praktisch en met de 75kWh accu hebben zij een werkelijk rijbereik van boven de 250 kilometer. Lees hier mee over elektrische bedrijfswagen.

Meer over bedrijfswagen leasen

Een praktijkboorbeeld van de Citroen E-Jumpy. Overweeg je om een elektrische bedrijfswagen te leasen? Hoe wordt deze subsidie elektrische bedrijfswagen (SEBA) dan verwerkt in de praktijk? De leasemaatschappij verwerkt de subsidies in de offerte en vraagt deze aan. Hier heb jij geen omkijken naar. Bekijk onderstaande bedragen op een Citroen E-Jumpy.

Voorbeeld:

  • Citroen E-Jumpy M 75 kWh Club € 38.850
  • Diverse opties: € 1.900 ex btw
  • Diverse accessoires: € 400 ex btw
  • MIA subsidie: – € 4.115
  • SEBA subsidie: – € 4.416

Het leasetarief zonder subsidie € 698

Leasetarief na subsidie € 624

De door de leasemaatschappij aangevraagde en verwerkte korting voor jou: € 74 per maand.

bus citroen

Een elektrische bedrijfswagen is inclusief subsidie elektrische bedrijfswagen en de stroomkosten opgeteld in veel gevallen goedkoper dan de maandlasten van een dieselbus inclusief de dieselkosten. Als jij thuis kan laden zijn de stroomkosten rond de 15 cent per kWh. Dit betekent dat je 4 euro betaalt per 100 kilometer rijden. Dit is ongeveer 40% van de kosten van een dieselauto. De meerkosten van de elektrische bestelwagen wordt deels gecompenseerd door deze besparing op de brandstofkosten. Een ander groot voordeel van de elektrische bestelwagen is de lage onderhoudskosten. Dit vertaalt zich in een laag tarief. Lees hier meer over het leasen van een bedrijfswagen.

Is de subsidie elektrische bedrijfswagen verwerkt? Wij maken dagelijks het vergelijk van leaseoffertes voor onze klanten. Bij elektrische bedrijfswagens is het zeer belangrijk of de MIA subsidie en de subsidie elektrische bedrijfswagens (SEBA) is verwerkt in de maandprijs. Dit scheelt al snel  € 70 per maand. Daarnaast maakt iedere leasemaatschappij zijn eigen restwaarde inschatting van de elektrische bestelwagen. De partij die de restwaarde hoog inschat en de subsidies juist verwerkt zal als beste uit de bus komen.

Meer over bedrijfswagen leasen
toyota proace electric verschillen