Top 5 beste compacte bestelwagens 2021

2 januari 2021


Wij doen de hele dag niet anders. Van alle bestelwagens een top 5 maken voor onze klanten die een bedrijfswagen leasen. Zo helpen we ondernemers de beste keuze te maken.

Omdat voor iedere ondernemer zijn top 5 uniek is kan je feitelijk niet één lijstje met de beste bestelwagens publiceren. Toch hebben we het gedaan, de beste compacte bestelwagens van 2021. Maar let op, misschien is de bestelwagen op plek 5 of zelfs buiten de ranking wel jouw beste compacte bestelauto. Uiteindelijk moet jij er mee gaan werken.

Bekijk ons aanbod
Toyota ProAce city compacte bedrijfswagen

5. Fiat Doblo

Je zal er misschien niet als eerste aan denken, de Fiat Doblo. Want ja, het is een Fiat en het model draait al even mee. Maar als je rationeel naar de cijfers kijkt…

De techniek klopt als een bus. De Doblo behoort unaniem tot de meest betrouwbare bestelwagens! Het laadvermogen is meestal 1.300 kg en een enkele uitvoering heeft 1.000 kg. Daarom zetten wij hem op plek 4 in deze top 5. De lengte van de laadruimte is met 182 of 217 cm zeer vergelijkbaar met de rest. Maar de breedte van maar liefst 171 cm maakt het tot de meest ruime in zijn soort. Weet dat er een hele hoge korting gegeven wordt aan ons en dat je ’s avonds terecht kan bij veel DAF truck dealers voor het onderhoud. Dan is het misschien wel de meest slimme keuze.

Is comfort voor jou een geluidsarme auto met een zorgvuldig vormgegeven stoel en het gevoel dat je in een personenwagen rijdt? Dan zouden we zeker verder scrollen naar de top 3. Betekend comfort voor jou dat je lekker veel opbergruimte heb in het dashboard of de laadruimte? Dan is de Fiat Doblo zeker het overwegen waard!

Bekijk Fiat Doblo
Fiat Doblo compacte bedrijfswagen
mercedes-benz citan

4. Mercedes-Benz Citan

Best bijzonder, een Mercedes-Benz die buiten de top 3 zit op gebied van techniek. Maar als je kijkt naar de afmetingen en gewichten zijn er wat beperkingen.

Een aanhanger van meer dan 1.050 kg vervoeren gaat niet. De laadlengte is net als bij de Renault Kangoo in 3 lengtes verkrijgbaar. 136, 175 of 213 cm. De Kangoo maakt overigens deel uit van de samenwerking voor dit model. En ook Nissan maakt dit model onder de naam NV250. De meeste Citan’s leasen wij aan koeriersdiensten. Bij extreem hoge kilometrages is het een besteller met lage kosten. De betrouwbaarheid en service van de dealers behoort tot het beste wat je kunt krijgen.

Eerlijk is eerlijk, het doet ons best een beetje pijn de Mercedes-Benz Citan buiten de top 3 te zien. Maar is eenvoudig weg niet meer de meest comfortabele in zijn klasse. Dat wil niet zeggen dat het een straf is om een Citan te rijden. Toch zouden we een model uit de top 3 kiezen. Of wachten op de nieuwe Citan die eind 2021 op de markt komt! Dat kan wel eens een fantastisch sturende auto worden.

Bekijk Mercedes-Benz Citan

3. Berlingo / Combo / Partner / Proace city

Het viertal van Citroën, Opel, Peugeot en Toyota is bijna gelijk aan elkaar. Toch vanaf de voorkant gezien zijn het echt verschillende designs. Er zijn 6 verschillende trekgewichten te bestellen, die af hangt van de gekozen motor, versnellingsbak en wielbasis.

Rij je met aanhangers van 1.500 kg bestel dan gelijk de 130 pk versie. Maar let op in de lange versie is het trekgewicht nooit meer dan 1.200 kg bij dit model. Wel kan dit viertal 1.000 kg in de laadruimte vervoeren als je de juiste versie besteld. De laadruimte is 181 cm voor de korte versie en 216 cm voor de lange. Vrij gangbaar, maar in de lange wielbasis net niet de grootste op de markt. De automaat is een 8-traps versie die zo vloeiend schakelt dat je het niet eens merkt.

In 2021 wordt deze versie volledig elektrisch leverbaar, dat zou hem qua techniek en mogelijkheden voor de toekomst bij steeds meer ondernemers boven aan het lijstje zetten.

De Fransen merken buiten de top 3 als het om comfort gaat dat kan natuurlijk niet. En het hoeft ook niet want ze doen amper onder voor de beste in deze klasse. Wil je geen Franse auto, kies dan de Opel of Toyota. Al rollen ze allemaal uit dezelfde fabriek.

Dit viertal heeft samen een fantastische bestelwagen gemaakt. Door de samenwerking weten ze de kosten te drukken, je krijgt veel auto voor je geld. De Combo en zijn collega’s hebben een lekker fris en modern interieur. Praktische materialen die je makkelijk schoon kan houden. Op gebied van veiligheidssystemen kan je van alles bestellen. Tot aan 20 rij hulp assistenten zijn er aan te vinken op de offerte. Het enige waar je een aan moet wennen is het kleine stuur. Berijders met lange benen zullen hier het meest profijt van hebben want het geeft juist extra bewegingsruimte. Opel monteert een gebruikelijke afmeting voor het stuurwiel.

Bekijk Opel Combo
opel combo

2. Ford Transit Connect

Ford heeft met zijn Connect een besteller die het de winnaar heel erg lastig maakt.

Voor het trekgewicht van 1.500 kg bestel je de 120 pk versie. Het laadvermogen in de auto is uitstekend en zelfs te verhogen tot 910 kg. De laadruimte is bij de lange versie op de bodem gemeten ook exact 225 cm, alleen omdat de bestuurder veel meer beenruimte krijgt door het bolle tussenschot verlies je op hoogte wel wat meer effectieve laadruimte. Maar dan zit je als bestuurder in de Connect wel uitstekend. Samen met de Caddy geven ze de bestuurder de meest comfortabele zitpositie. Bij de Caddy kijk je uit op een strak dashboard en bij de Connect is het wat speelser. Verkrijgbaar met een 8-traps automaat en voor enkele tientjes per maand voorzien van ingenieuze veiligheidssystemen. Tijdelijk ook als SPORT uitvoering leverbaar.

De top 3 beste bestelwagens in de compacte klasse zit zo dicht bij elkaar dat we bijna geen onderscheid willen maken. Dan toch de Connect die op de tweede plaats bij de beste compacte bestelwagens van 2021.

Kijk je naar de kwaliteit van de stoelen, de bediening van het dashboard en het het lage geluidsniveau van de motoren zijn de verschillen amper merkbaar. De Connect heeft door zijn perfecte onderstel een sublieme wegligging, die ook over oneffenheden in het wegdek zeer stil blijft. Juist de betaalbare opties op de Connect zoals stoelverwarming voor maar zes euro of een camera en parkeersensoren voor tien euro per maand maken hem tot deze comfortabele bestelwagen. En anders dan bij de Caddy kan je een 2,5 zits versie bestellen.

Bekijk Ford Connect

1. Volkswagen Caddy / Opel Vivaro XS

De Volkswagen Caddy voldoet vrijwel altijd aan alle technische wensen voor een compacte bestelwagen. Daarom staat hij bovenaan bij de top 5 compacte bestelwagens 2021. Bovendien zijn de technische hoogstandjes van de veiligheidssystemen ongekend, ook al zijn ze niet allemaal standaard.

Met name het trekgewicht van 1.500 kg van de 102 pk motor maakt hem de winnaar in dit segment. Het laadvermogen in de auto is te selecteren tot 771 kg. De laadruimte van 215 cm van de Caddy maxi is vergelijkbaar met de concurrentie in deze klasse. Verkrijgbaar met een 7-traps DSG automaat, 4-wielaandrijving. De standaard 75 pk diesel heeft al 225 Nm trekkracht. Dit is de versie die wij het meest leasen van de Caddy. Alleen bij veel snelweg kilometers of wekelijks gebruik van een aanhanger adviseren wij de 102 pk motor. Onze keuze? Unaniem de 1st -edition!

Toch zetten we de Caddy niet alleen op het podium. Zeker wanneer het gaat om de mogelijkheden in praktische zin. Want als je een aanhanger wilt trekken dan kan de Opel Vivaro XS zelfs tot 2.500 kg mee sjouwen. In de laadruimte zelf mag je 1.000 kg laden (of 1.400kg bij de zwaardere versie) en zijn er niet 2 maar 3 zitplaatsen. De laadruimte is net zo lang als de Caddy Maxi terwijl de buitenafmetingen slechts 10cm langer is.

Dat het tijd werd dat de nieuwe Caddy ging komen was zeker, maar nu hij eindelijk leverbaar is mag hij weer boven aan de lijst staan. We mochten van importeur Pon de Caddy in November al even lenen voor een ritje. Met name de nieuw vormgegeven stoelen en het design van het dashboard maakte veel indruk.

Want bij de nieuwe Caddy klopt alles, sommigen vinden het interieur maar saai waar anderen het zien als modern design. Kijk eens naar de versie met het digitale dashboard! Super strak vormgegeven en hele subtiele details. Hoe rijker je hem uitrust hoe fijner het wordt in de Caddy. Wij ondersteunen leasemaatschappijen bij het bepalen van de restwaarde. Zodat je bij een “dikke” Caddy toch nog een aantrekkelijk leasetarief zal krijgen. Kom gerust bij ons proefrijden, als je wilt zetten we er een ander model uit de top 5 naast zodat je het verschil zelf kan vergelijken.

Bekijk VW CaddyBekijk Opel Vivaro
vivaro xs

Het leasen van een compacte bestelwagen, voordeliger dan je denkt

Voor minder dan 300 euro per maand en zelf alleen de brandstof betalen? Inderdaad!

Reken voor een auto in eigen beheer 30 euro voor de wegenbelasting en 100 euro voor verzekering. Reserveer iedere maand 70 euro voor de garage en 130 euro voor de afschrijving. Dan kom je al boven de 300 euro uit.

Bij operationele lease is het gehele maandbedrag fiscaal aftrekbaar van de winst! Meer weten over het leasen van je nieuwe bestelwagen?

Meer over bedrijfswagen leasen

Welke vallen er net buiten de top 5

De Renault Kangoo, omdat hij ten opzichte van de Mercedes-Benz Citan niets toevoegt en de service van de personenwagendealer beperkter is qua openingstijden.

De Nissan ENV200. Misschien hadden we hem wel het podium moeten geven, zeker als je kijkt naar afmetingen en de techniek van 100% elektrisch rijden! Maar dan hadden we dat ook met de Renault Kangoo Z.E. moeten doen. Verder is de ENV200 van Nissan een bestelwagen hoog op zijn wielen met een krappe cabine en ontbreekt moderne techniek in het interieur en onderstel.

De top 5 prijzen zit zo dicht bij elkaar

Dat we ze hier niet op gaan beoordelen. Al was het maar omdat we niet over jouw budget gaan. Het is duidelijk dat wanneer je kopen gaat de Volkswagen Caddy de duurste is en ze je ook nog eens de minste korting geven. Aan de andere kant zal je na een paar jaar rijden de hoogste inruilprijs krijgen. Leaseprijzen zeggen veel meer over de totale kosten van het eigenaarschap. En juist daar uit blijkt dat het verdraaid dicht bij elkaar zit.

De operatonele leaseprijzen
bedrijfsauto vergelijken

Als je wilt kijken we of er iets op voorraad is van het gekozen model. Dan rekenen we bij alle leasemaatschappijen de prijzen uit.

Zo weet je direct wat de meest gunstige leaseprijs is voor een auto uit voorraad!

Gratis prijsvergelijk aanvragen
  • Beste leasemaatschappij offertes
  • Meest gunstige leasecondities
  • Merk onafhankelijk advies
  • Nagedacht over laadvermogen