Top 5 beste compacte bestelwagens 2021

2 januari 2021


Wij doen de hele dag niet anders. Van alle bestelwagens een top 5 maken voor onze klanten die een bedrijfswagen leasen. Zo helpen we ondernemers de beste keuze te maken.

Omdat voor iedere ondernemer zijn top 5 uniek is kan je feitelijk niet één lijstje met de beste bestelwagens publiceren. Door een verdeling te maken op gebied van comfort, techniek en prijs durven we onze ervaring wel te delen. Maar let op, misschien is de bestelwagen op plek 5 of zelfs buiten de ranking wel jouw beste compacte bestelauto.

Vraag ons om advies over jouw top 5

Techniek: 1. Volkswagen Caddy / Opel Vivaro XS

De Volkswagen Caddy voldoet vrijwel altijd aan alle technische wensen voor een compacte bestelwagen. Daarom staat hij bovenaan bij de top 5 compacte bestelwagens 2021. Bovendien zijn de technische hoogstandjes van de veiligheidssystemen ongekend, ook al zijn ze niet allemaal standaard.

Met name het trekgewicht van 1.500 kg van de 102 pk motor maakt hem de winnaar in dit segment. Het laadvermogen in de auto is te selecteren tot 771 kg. De laadruimte van 215 cm van de Caddy maxi is vergelijkbaar met de concurrentie in deze klasse. Verkrijgbaar met een 7-traps DSG automaat, 4-wielaandrijving. De standaard 75 pk diesel heeft al 225 Nm trekkracht. Dit is de versie die wij het meest leasen van de Caddy. Alleen bij veel snelweg kilometers of wekelijks gebruik van een aanhanger adviseren wij de 102 pk motor.

Toch zetten we de Caddy niet alleen op het podium als je kijkt naar de techniek. Zeker wanneer het gaat om de mogelijkheden in praktische zin. Want als je een aanhanger wilt trekken dan kan de Vivaro XS zelfs tot 2.500 kg mee sjouwen. In de laadruimte zelf mag je 1.000 kg laden (of 1.400kg bij de zwaardere versie) en zijn er niet 2 maar 3 zitplaatsen. De laadruimte is net zo lang als de Caddy Maxi terwijl de buitenafmetingen slechts 10cm langer is dan de “korte” versie van de Caddy.

Techniek: 2. Ford Transit Connect

Ford heeft met zijn Connect een besteller die het de Caddy heel erg lastig maakt.

Voor het trekgewicht van 1.500 kg bestel je de 120 pk versie. Het laadvermogen in de auto is uitstekend en zelfs te verhogen tot 910 kg. De laadruimte is hier op de bodem gemeten ook exact 225 cm, alleen omdat de bestuurder veel meer beenruimte krijgt door het bolle tussenschot verlies je op hoogte wel wat meer effectieve laadruimte. De Caddy geeft de keuze voor meer of minder beenruimte, De Connect niet. Verkrijgbaar met een 8-traps automaat en voor enkele tientjes per maand voorzien van ingenieuze veiligheidssystemen.

Techniek: 3. Berlingo / Combo / Partner / Proace city

Het viertal van Citroën, Opel, Peugeot en Toyota is bijna gelijk aan elkaar. Toch vanaf de voorkant gezien zijn het echt verschillende designs. Er zijn 6 verschillende trekgewichten te bestellen, die af hangt van de gekozen motor, versnellingsbak en wielbasis.

Rij je met aanhangers van 1.500 kg bestel dan gelijk de 130 pk versie. Maar let op in de lange versie is het trekgewicht nooit meer dan 1.200 kg bij dit model. Wel kan dit viertal 1.000 kg in de laadruimte vervoeren als je de juiste versie besteld. De laadruimte is 181 cm voor de korte versie en 216 cm voor de lange. Vrij gangbaar, maar in de lange wielbasis net niet de grootste op de markt. De automaat is een 8-traps versie die zo vloeiend schakelt dat je het niet eens merkt.

In 2021 wordt deze versie volledig elektrisch leverbaar, dat zou hem qua techniek en mogelijkheden voor de toekomst bij steeds meer ondernemers boven aan het lijstje zetten.

Techniek: 4. Fiat Doblo

Je zal er misschien niet als eerste aan denken, de Fiat Doblo. Want ja, het is een Fiat en het model draait al even mee. Maar als je rationeel naar de cijfers kijkt…

De techniek klopt als een bus. De Doblo behoort unaniem tot de meest betrouwbare bestelwagens! Het laadvermogen is meestal 1.300 kg en een enkele uitvoering heeft 1.000 kg. Daarom zetten wij hem op plek 4 in deze top 5. De lengte van de laadruimte is met 182 of 217 cm zeer vergelijkbaar met de rest. Maar de breedte van maar liefst 171 cm maakt het tot de meest ruime in zijn soort. Weet dat er een hele hoge korting gegeven wordt aan ons en dat je ’s avonds terecht kan bij veel DAF truck dealers voor het onderhoud. Dan is het misschien wel de meest slimme keuze.

Techniek: 5. Mercedes-Benz Citan

Best bijzonder, een Mercedes-Benz die buiten de top 3 zit op gebied van techniek. Maar als je kijkt naar de afmetingen en gewichten zijn er wat beperkingen.

Een aanhanger van meer dan 1.050 kg vervoeren gaat niet. De laadlengte is net als bij de Renault Kangoo in 3 lengtes verkrijgbaar. 136, 175 of 213 cm. De Kangoo maakt overigens deel uit van de samenwerking voor dit model. En ook Nissan maakt dit model onder de naam NV250. De meeste Citan’s leasen wij aan koeriersdiensten. Bij extreem hoge kilometrages is het een besteller met lage kosten. De betrouwbaarheid en service van de dealers behoort tot het beste wat je kunt krijgen.

Top 5 beste compacte bestelwagens, wie valt er net buiten?

De Renault Kangoo, omdat hij ten opzichte van de Mercedes-Benz Citan niets toevoegt en de service van de personenwagendealer beperkter is qua openingstijden.

De Nissan ENV200. Misschien hadden we hem wel het podium moeten geven, zeker als je kijkt naar afmetingen en de techniek van 100% elektrisch rijden! Maar dan hadden we dat ook met de Renault Kangoo Z.E. moeten doen. Verder is de ENV200 van Nissan een bestelwagen hoog op zijn wielen met een krappe cabine en ontbreekt moderne techniek in het interieur en onderstel.

Zouden we appels met peren vergelijken dan hebben we een verassing! De XS versie van de Opel Vivaro. En dus ook de Citroën Jumpy, Peugeot Expert en Toyota proace. Met een laadlengte van 216 cm past hij goed bij de lange versies van onze top 5. Standaard 1.400 kg trekgewicht te upgraden naar 2.500 kg, altijd 1.000 kg lading in de auto toegestaan en op te waarderen naar 1.500 kg. De leaseprijs is maar een paar tientjes meer. Het overdenken waard!

bedrijfswagen leasen

Onze tips!

Comfort: 1. Volkswagen Caddy

Dat het tijd werd dat de nieuwe Caddy gaat komen was zeker, maar nu hij eindelijk te bestellen is mag hij weer boven aan de lijst staan. We mochten van importeur Pon de Caddy in November al even lenen voor een ritje. Met name de nieuw vormgegeven stoelen en het design van het dashboard maakte veel indruk.

Want bij de nieuwe Caddy klopt alles, sommigen vinden het interieur maar saai waar anderen het zien als modern design. Kijk eens naar de versie met het digitale dashboard! Super strak vormgegeven en hele subtiele details. Hoe rijker je hem uitrust hoe fijner het wordt in de Caddy. Wij ondersteunen leasemaatschappijen bij het bepalen van de restwaarde. Zodat je bij een “dikke” Caddy toch nog een aantrekkelijk leasetarief zal krijgen. Kom gerust bij ons proefrijden, als je wilt zetten we er een ander model uit de top 5 naast zodat je het verschil zelf kan vergelijken.

beste kleine bestelwagen

Comfort: 2. Ford Transit Connect

De top 3 beste bestelwagens in de compacte klasse zit zo dicht bij elkaar dat we bijna geen onderscheid willen maken. Dan toch de Connect die op de tweede plaats bij de beste compacte bestelwagens van 2021.

Kijk je naar de kwaliteit van de stoelen, de bediening van het dashboard en het het lage geluidsniveau van de motoren zijn de verschillen amper merkbaar. De Connect heeft door zijn perfecte onderstel een sublieme wegligging, die ook over oneffenheden in het wegdek zeer stil blijft. Juist de betaalbare opties op de Connect zoals stoelverwarming voor maar zes euro of een camera en parkeersensoren voor tien euro per maand maken hem tot deze comfortabele bestelwagen. En anders dan bij de Caddy kan je een 2,5 zits versie bestellen.

beste 5 bestelwagens 2020

Comfort: 3. Berlingo / Combo / Partner / Proace city

De Fransen merken buiten de top 3 als het om comfort gaat dat kan natuurlijk niet. En het hoeft ook niet want ze doen amper onder voor de beste in deze klasse. Wil je geen Franse auto, kies dan de Opel of Toyota. Al rollen ze allemaal uit dezelfde fabriek.

Dit viertal heeft samen een fantastische bestelwagen gemaakt. Door de samenwerking weten ze de kosten te drukken, je krijgt veel auto voor je geld. De Combo en zijn collega’s hebben een lekker fris en modern interieur. Praktische materialen die je makkelijk schoon kan houden. Op gebied van veiligheidssystemen kan je van alles bestellen. Tot aan 20 rij hulp assistenten zijn er aan te vinken op de offerte. Het enige waar je een aan moet wennen is het kleine stuur. Berijders met lange benen zullen hier het meest profijt van hebben want het geeft juist extra bewegingsruimte.

beste bestelwagen

Opel Combo edition 100 pk – financial lease – 1,9% rente

Direct leverbaar – nieuw – aflevering op jouw bedrijf

Zonder aanbetaling – volledig eigenaar na 60 maanden – geen slottermijn!

Inclusief: airconditioning, schuifdeur, cruisecontrol, armsteun, bluetooth

Offerte aanvragen
Opel Combo financial lease

Comfort: 4. XS versie Expert / Jumpy / Proace / Vivaro

We kunnen er niet onder uit. En kijk je naar de instapprijs is het ook niet helemaal een eerlijk vergelijk. Maar de XS versie van de Vivaro kost om te leasen maar een paar euro per maand meer dan de L2 versie van een Combo.

Je krijgt wel een veel bredere cabine met nu wel ruimte voor drie personen. De instap is iets hoger. Juist dat hoge zitten wordt erg gewaardeerd doordat je wat meer over het verkeer heen kijkt. Door die hogere zitpositie is de ergonomie voor je lichaam ook beter. Alle redenen dus om de XS versie eens nader met ons te bespreken.

beste 5 bestelwagens

Comfort: 5. Ford Transit Courier

Is het voor jouw bedrijf juist belangrijk dat iedereen met een bestelwagen wegrijden kan? Comfortabel parkeren op de meest krappe parkeerplaats? Wendbaar door het de drukke stad rijden?

Dan is de Ford Transit Courier de beste oplossing. De laadruimte is echt wel compacter dan van een Connect maar in de cabine valt het verschil best mee. Navigatie met Apple carplay kost ca. twaalf euro extra. Stoel- en voorruit verwarming kost je minder dan tien euro extra. Als dat niet comfortabel is?

top 5 bestelwagens klein

Top 5 meest comfortabele compacte bestelwagens, wie valt er net buiten?

De Renault Kangoo, desondanks zijn fijne stoelen zien we het niet vaak als beste bestelwagenkeuze. Omdat hij net wat minder strak stuurt dan de meest moderne uit dit segment. Dat zelfde geldt dan ook voor de Nissen NV250. De Mercedes-Benz Citan stuurt al fijner.

De Fiat Doblo valt er op het randje buiten. De motor maakt iets meer geluid. In deze klasse zit het zo dicht bij elkaar dat deze kleine verschillen er voor zorgen dat wij hem niet in de top 5 zetten.

Deze modellen vallen nu net buiten de top 5 compacte bestelwagens . Van Renault weten we dat ze in 2021 met een schitterend nieuw model komen. Als je in 2021 een bedrijfswagen leasen wilt zouden we deze zeker overwegen.

Prijs: 1. Dacia Dokker-van

Wat is de leaseprijs toch scherp! Natuurlijk is het in aanschaf de meest voordelige en zorgen lage onderhoudskosten voor een gunstig leasetarief. De dienstverlening bij de dealer is meer gericht op consumenten.

Prijs: 2. Berlingo / Combo / Partner / Proace city

We hebben zowel Citroën, Opel, Peugeot als Toyota een zeer gunstige inkoop conditie kunnen afspreken. De prijsverschillen onderling zijn nauwelijks. Alleen als we bepaalde opties aantreffen op de voorraad auto’s. Aan ons de taak om de juiste te vinden.

Prijs: 3. Ford Transit Connect

Net iets duurder dan de Opel Combo en weer iets voordeliger dan de Caddy. Soms hebben we een Connect van een paar weken oud, een showmodel zodat de prijs deze top 3 prijsgunstige bestelwagen zeker rechtvaardigt!

Prijs 4. Volkswagen Caddy

Een Caddy is niet de voordeligste. Maar het prijsverschil valt reuze mee als je niet het hele lijstje met opties aan gaat vinken. Een dealer die begrijpt hoe hard ondernemers hun auto nodig hebben en niet in de werkplaats willen hebben staan. En als je de beste bent hoef je ook niet de voordeligste te zijn toch?

Prijs: 5. XS versie Expert / Jumpy / Proace / Vivaro

Qua prijs – product verhouding misschien wel de mooiste keuze. Als je de 1.5 diesel neemt verbruikt hij gewoon netjes 1:15 in de praktijk. Overweeg eens de elektrisch aangedreven versie. 300 km op 1 accu lading die je bijna niets hoeft te kosten. Wil je meer weten over elektrisch aangedreven bestelwagens ben je bij ons aan het juiste adres.

Alle leaseprijzen beste compacte bestelwagens van 2021.

Vergelijk op onze website alle leaseprijzen van de bestelwagens met een laadlengte tot 260 cm.

Of neem contact op en zet ons gerust aan het werk voor de beste leasedeal voor jouw bedrijf.

Alle leaseprijzen laadlengte tot 260 cm
inruilprijs bestelwagen voor cashflow

Als je wilt kijken we of er iets op voorraad is van het gekozen model. Dan rekenen we bij alle leasemaatschappijen de prijzen uit.

Zo weet je direct wat de meest gunstige leaseprijs is voor een auto uit voorraad!

Gratis prijsvergelijk aanvragen

Vragen over je bestelwagens?

Wij helpen je de juiste te kiezen.

Contact

Benieuwd naar wat wij doen?

Bekijk ons aanbod bedrijfswagens en onze werkwijze.

Meer informatie
  • Beste leasemaatschappij offertes
  • Meest gunstige leasecondities
  • Merk onafhankelijk advies
  • Nagedacht over laadvermogen