Verbruik en range Volkswagen ID. Buzz in de praktijk

21 mei 2023


Onze ID.Buzz range in de praktijk

Met veel plezier rijden wij nu enkele tijd in de nieuwe Volkswagen ID.BUZZ. Het verbruik hebben wij op meerdere ritten bijgehouden en delen wij graag in dit nieuwsbericht. Als je het verbruik weet en de grootte van het accupakket weet je dus ook de range in de praktijk. Een 75kW accu met een verbruik van 25kWh per 100km resulteert dus in een range van 300km. Dan is de accu leeg.

Het zal niet verbazen dat deze bus op de snelweg aanzienlijk meer gebruikt dan bij de ritten binnendoor. Met name het regenereren doet de ID.Buzz beter in stedelijk gebied. Wij testen de auto nu in het voorjaar en de verwachting is dat het verbruik zal dalen op het moment dat de temperatuur gaat stijgen.

Mocht je zelf eens willen testen hoe het verbruik van Volkswagen ID.Buzz is op jouw traject dan mag je onze bus altijd uitproberen. En als je een Volkswagen ID.Buzz wilt kopen of leasen dan maken wij graag een offerte.

21,9 KW op 100 km

Van een aantal snelwegritten hebben wij het verbruik bijgehouden. De temperatuur op het moment van meten was in de ochtend 3 graden en oplopend naar 8 graden. Het gemiddeld verbruik op een woon-werk afstand van 55 kilometer is 21,9 KW op 100 kilometer.

Dit traject bestaat grotendeels uit snelwegkilometers en een klein stuk tachtig kilometerweg. Waar mogelijk hebben we de cruise control ingeschakeld gehad. Onze demo bus is uitgerust met adaptieve cruise control. Zo kun je de cruise control vrijwel de gehele rit aanhouden wat resulteert in een lager verbruik.

Is een ID. Buzz passend voor mijn werkzaamheden?

Waarschijnlijk wel. Wij nemen het graag vrijblijvend met jou door.

We hebben onze Volkswagen ID. Buzz ook een aantal keer meegenomen naar Utrecht. Deze route bestaat uit een stukje 80 kilometerweg en een groot deel ringweg en binnenstad. Het verbruik kwam gemiddeld uit op 20,5 KW. Deze meting is gedaan bij een temperatuur van 7 graden.

De automaat is in de stand B te zetten, hiermee remt de auto extra af op de motor om energie terug te winnen. Dit maakt het mogelijk om voor een groot deel alleen met het gaspedaal te rijden. Remmen is vrijwel niet nodig met een lager verbruik tot gevolg.

We hebben een traject afgelegd met een aanhanger van ongeveer 600 kilogram. Deze meting hebben we gedaan bij 15 graden en een rit op de snelweg met grotendeels 100 kilometer per uur. Het verbruik inclusief aanhanger komt uit op 22,6 KW op 100 kilometer.

Wat gedurende deze rit is opgevallen dat er een fors verschil zat in wind mee of tegen. Dit was slechts windkracht 4. Er zal dus best wat wind tussen de ID.Buzz en de trailer invallen, sterk afhankelijk van de hoogte van de trailer. Op de heenweg zaten we redelijk wat kilometers richting de 26kW/h.

Wij hebben de Volkswagen ID. Buzz geladen bij een laadpaal bij ons kantoor en een laadpaal thuis. Beide met de mogelijkheid op 11KW te laden. We hebben de auto niet volledig leeg gereden. In meerdere gevallen hebben we 5 uur geladen om de bus volledig op te laden. Dit zou bij een lege bus ongeveer 7,5 uur zijn.

Snel laden hebben wij nog niet gedaan. In praktijk zou de ID-Buzz in een half uur tot 80 procent kunnen laden. Wij gaan dit testen en zullen de resultaten vermelden op deze pagina.

Meer weten over de de ID. Buzz? Neem contact met ons op. We delen graag onze praktijkervaring met jou.

Neem contact op