Verlengde bus leasen

16 november 2020


Binnenkort een verlengde bus leasen?

Hier een aantal bruikbare tips

Voordelig een verlengde bus leasen doe je bij De bedrijfswagenadviseurs. Maar wat je wellicht nog niets wist is dat wij exact weten waar op te letten.

In de showroom tref je regelmatig een personenwagenverkoper, pak je dan de brochure voor de afmetingen dan is de kans reëel dat straks de verkeerde bus geleverd wordt. Vandaar dit artikel om door te lezen.

verlengde bus leasen

Waarom een verlengde bus?

Als je dit goed in beeld hebt kom je een heel eind

Rij je nu als voorbeeld een verlengde Volkswagen Transporter en wil je die vervangen? Past alles naar wens dan is het niet zo ingewikkeld. Stap je over naar een ander merk bestelwagen dan is het even opletten. Zeker wanneer het je eerste verlengde bestelwagen gaat worden. In dit artikel richten we ons tot het model van de Opel Vivaro, VW T6 en zijn concurrenten.

Kijk je naar een verlengde bus als een Sprinter verwijzen we naar een ander artikel.

240cm plaat materiaal vervoeren? 300cm plinten mee? Meubels van 230cm laden? Je zou toch denken dat het past?

lange bus leasen

En je dus een verlengde bus nodig hebt

Laten we uit gaan van het vervoeren van plaatmateriaal. In de bouw een veel voorkomend product die mee moet. Je wilt het niet op de imperiaal vervoeren omdat het dan beschadigd of nat aan komt bij de klant. Als je de brochure leest van de korte wielbasis zit je bij de meeste merken goed, lijkt het. Een VW Transporter kan 260cm laden en een Ford Transit 254cm. De meeste merken bieden bestelwagens aan met een gemeten lengte op de vloer van 250 a 260cm. Op de vloer, inderdaad! 

Omdat de stoel op hoogte van de rugleuning zo maar 20cm de laadruimte in komt en de achterkant van de deurtjes op die hoogte ook nog eens 5 cm naar binnen steken kom je effectief zo maar 25cm te kort! Vaak hou je niet meer over dan 220cm lengte gemeten op 75cm hoogte.

Rijden zonder scheidingswand is toegestaan, echter levensgevaarlijk.

L2 bus leasen

Omdat de aanduiding L2 niet alles zegt

Voor Fiat, Ford, Renault en Volkswagen kan je spreken over L1 en L2. Laadruimte op de bodem ca. 250 of 285cm.

Bij de Citroen, Opel, Peugeot en Toyota die wij veel leasen hebben we het over de L3 als je een lange bus zoekt. Die heeft in dit geval 276cm laadlengte op de bodem en ongeveer 245cm achter het schot op hoogte. Mercedes-Benz Vito “long” is feitelijk een L1, daar heb je echt de XL nodig.

verlengde bestelbus

  • De Opel Vivaro L3
  • Ford Transit Custom L2
  • Volkswagen Transporter L2

Natuurlijk zijn er veel meer merken die een prima bus leveren voor betaalbare leaseprijzen. Bekijk hier alle modellen die er leverbaar zijn! In volgorde van de maandbedragen.

19 maart 2024

Volkswagen Caddy shortlease

Volkswagen Caddy overname contract 555 euro per maand - looptijd 4 jaar Een goede klant van ons heeft besloten zijn werkzaamheden te...

12 maart 2024

Renault Trafic overname leasecontract

Overname Lease contract Renault Trafic L2 met isolatie Een goede klant van ons heeft deze auto in het najaar van 2023 in gebruik genomen...

11 januari 2024

Benzine of diesel bestelwagen leasen?

Benzine, diesel of elektrische bestelwagen? Wat is de beste keuze in kosten en bruikbaarheid Door de wisselende brandstofprijzen is de keuze...