VW Caddy technische gegevens

Voordat je een nieuwe Volkswagen Caddy cargo gaat bestellen is het goed om stil te staan bij de VW Caddy technische gegevens. Je wilt in één keer de juiste samenstelling kiezen en straks zonder gedoe met veel plezier werken met je nieuwe Caddy.

We delen hier onze tips opgedaan in de praktijk, die je niet allemaal uit de brochure haalt. De laatste details bespreken we met je als we de offerte mogen maken. Dat is online zaken doen op een professionele en prettige wijze.

vw caddy technische gegevens

 • Welke motoren zijn er leverbaar
 • Aanhangergewichten en de verschillen
 • Wielbasis en afmetingen
 • Onderstel MQB platform
 • Vernieuwde achteras ophanging
 • Laadvermogen in gewicht
 • Laadruimte afwerking en inrichting

Vraag over de Caddy?

Wij krijgen nog een paar Caddy's binnen deze zomer! Start een chatgesprek of stel hier je vraag. We zijn bereikbaar tot 21:00uur

Eerst de nieuwe Volkswagen Caddy bekijken?

Bekijk dan hier onze video en lees daarna verder over alle technische specificaties.

Deze video is opgenomen op onze werklocatie. Zo zie je niet alleen de VW Caddy van buiten en binnen maar ook al iets van De bedrijfswagenadviseurs.

 1. In de breedte groeit de Caddy cargo van 174 naar 185 cm.
 2. Qua hoogte is hij 2 cm lager en dat wordt dan 180 cm.
 3. De nieuwe Caddy cargo is 10 cm langer, hiervan komt echter slechts 1,5 cm ten gunste van de laadruimte.
 4. Wielbasis neemt toe met 7 cm voor meer veercomfort

De Caddy maxi cargo is vanaf 2021 ook aanzienlijk anders qua afmetingen;

 1. 2 cm korter. In plaats van 487 cm nu dus 485 cm
 2. Wielbasis krimpt met 3 cm.

 

Tot zover valt het wel mee, echter dat waren de afmetingen aan de buitenkant, gemeten in de laadruimte ziet het als volgt uit;

 1. Geringere langere laadvloer van 1,5 cm langer, totaal 180 cm.
 2. De hoogte is precies 2 cm lager, vaak is deze 127 cm ruim voldoende.
 3. Qua breedte groeit de nieuwe Caddy 5 cm, dat is erg prettig, zeker als je kasten aan de zijkant wilt plaatsen!

Let op, de Caddy maxi cargo wordt in de laadruimte 10 cm korter! Deze is dan geen 225 maar meet “slechts”215 cm, als nog 35 cm langer dan de standaard wielbasis.

Bestel je de VW Caddy met de standaard 75 pk dieselmotor dan zal je merken dat deze bestelwagen vlot optrekt in stadsverkeer en makkelijk richting de 120 kilometer per uur trekt. Voor 75% van onze  klanten een prima keuze. Pas vanaf 2.300 toeren heeft de 102 pk meer kracht. Dat merk je als je sneller wilt optrekken, zeker op iets hogere snelheid of met een aanhanger.

Rij je iedere week wel een keer met een aanhanger is de iets sterkere motor de betere keuze. Zeker als het ook nog eens een dichte aanhanger is die wind vangt. Je eigen rijplezier komt het ten goede en het trekgewicht op kenteken is net wat hoger. Want die is dan mooi 1.500kg. Dit kom je bij andere merken vrijwel niet tegen.

Dieselmotoren

 • 2.0 TDI 75 pk handgeschakeld
 • 2.0 TDI 102 pk handgeschakeld
 • 2.0 TDI 122 pk handgeschakeld
 • 2.0 TDI 122 pk DSG7 automaat
 • 2.0 TDI 122 pk 4MOTION handgeschakeld

Benzinemotoren

 • 1.5 TSI 114 pk handgeschakeld en DSG7 automaat

CNG

 • 1.5 CGI 130 pk, wordt later vrijgegeven, enkel verkrijgbaar op de Maxi
vw caddy technische gegevens motoren

De korte of de lange Caddy cargo leasen?

Zo eenvoudig is het. Als je twijfelt neem dan even contact op. Zo voorkom je verrassingen. Zoals bijvoorbeeld een andere afmeting op hoogte van gemeten van je goederen. De meeste klanten vervoeren namelijk geen meetlat. Maak gerust gebruik van onze praktijk kennis om de keuze te overwegen voor een maxi. We kunnen gelijk het verschil in leaseprijs berekenen.

volkswagen caddy cargo uitvoeringen

Uitvoeringen

Optimaal rijplezier halen uit je maandelijkse leasebedrag? Lees dan eerst over de Volkswagen Caddy cargo en zijn actiepakketten, losse opties af fabriek en accessoires achteraf.

Uitvoeringen inzien
levertijd nieuw model volkswagen caddy leaseprijs

Levering uit voorraad?

Omdat we contact hebben met alle landelijke VW dealers kunnen altijd de meest snelle levering waarborgen. Lees hier verder over voorraad levering.

Lees meer
vw-caddy

Leaseprijzen

Wat kost een Caddy per maand? Inclusief alle kosten? Nooit meer garagekosten betalen. Operationele leasing is ook inclusief wegenbelasting en verzekering!

Bekijk de leaseprijzen

Maar heb je een montagebedrijf en vervoer je aanzienlijk meer dan 500 kg neem dan even contact op omtrent de juiste uitvoering. Of lees nog even verder.

volkswagen caddy laadvermogen

550 tot 750 kg laadvermogen

Als je een Caddy gaat leasen kan je kiezen voor het standaard laadvermogen van iets meer dan 500 kg of die van 750 kg. Zeker als je veel montage materiaal vervoert kan het gewicht snel oplopen. Ook een glazenwasser die zelf water mee neemt voor het werken op locatie zullen we snel adviseren de zwaardere versie te bestellen. Je voorkomt niet alleen een forse boete maar het rijdt ook een stuk beter. Wil je meer weten over overbelasting qua laadvermogen dan kunnen we je er alles over vertellen. De Caddy maxi heeft standaard al het hoge laadvermogen.

Jouw dealer heeft geen leuke Caddy meer op voorraad?

Wij werken met de voorraad van heel veel landelijke Volkswagen dealers, laat ons weten wat de wensen zijn en wie weet staat hij over een week al voor de deur!

Jouw bestelwagen is pas compleet met een vloerplaat en zijwandbekleding, bindrails en een set beschermende panelen op de achterdeuren. Zo bescherm je de auto en de goederen die je vervoert.  Omdat we veelal de auto bij onze klanten voor de deur afleveren in de wetenschap dat hij dezelfde avond nog volgeladen gaat worden nemen wij de organisatie van de inrichting voor onze rekening.

We houden rekening met het feit dat er eerst een trekhaak gemonteerd moet worden als deze besteld is en daarna pas de zijwandbekleding. Anders kan de bekleding er weer vanaf om de bekabeling van de trekhaak aan te sluiten. Met het bestellen van de wandpanelen houden we rekening met het aantal schuifdeuren, dat geldt ook voor de vloerplaat want die krijgt dan een iets andere vorm. We durven bij De bedrijfswagenadviseurs wel te stellen dat we zeer ervaren zijn met de inrichting van de laadruimte. Zeker qua snelheid van werken en plannen gaan we hier het verschil maken. Zodat we een snelle levering kunnen waarborgen.

Het nieuwe MQB onderstel

MQB staat voor Modularer Quer Baukasten en dat is het platform dat ook bij
bijvoorbeeld de Golf 8, de nieuwe Octavia en de nieuwe Audi A3 wordt  toegepast. Het gaat daarbij niet alleen om het onderstel, ook zaken zoals
motoren, elektronica en assistentiesystemen worden gedeeld. Het is voordeliger gebleken duurdere personenwagen componenten van het schap af te pakken dan alles opnieuw te ontwikkelen. Deze trend zag je al goed bij de Opel Combo en Peugeot Partner.

De achterwielophanging is tevens compleet nieuw ontworpen en bestaat uit een starre achteras in combinatie met een stang en schroefveren in plaats van een starre as met bladveren, zoals bij de vorige Caddy. Door de panhardstang worden voertuigbewegingen overgebracht op de achteras, waardoor de carrosserie en de as ten opzichte van elkaar bewegen tijdens het in- en uitveren. De schroefveren zorgen voor meer comfort ten opzichte van bladveren. De Caddy Cargo is daarom ook aanzienlijk comfortabeler dan zijn
voorganger en zijn er minder geluiden van uit de vering waar te nemen.

volkswagen caddy cargo mqb techniek
 • Beste leasemaatschappij offertes
 • Meest gunstige leasecondities
 • Merk onafhankelijk advies
 • Nagedacht over laadvermogen