Volkswagen Caddy uitvoeringen

Ga je een nieuwe Volkswagen Caddy leasen dan zal je eerst de basis auto kiezen op basis van jouw gebruik. Technische gegevens zoals lengte, laadvermogen, motorvermogen. Heb je dit gedaan dan is het tijd om de uitvoeringen, actiepakketten, opties af fabriek en achteraf accessoires te bekijken.

Je hebt vast al het één en ander gelezen op de website van Volkswagen, bij De bedrijfswagenadviseurs geven we tips over de keuzes die er zijn. Je leest ze hier.

Bekijk ons Caddy aanbod
volkswagen caddy cargo uitvoeringen

De verschillende Caddy uitvoeringen

Iedere uitvoering heeft zijn eigen opties af fabriek, je kan nog losse opties bij bestellen.

Het is goed om op te weten dat je niet bij iedere uitvoering zomaar alle opties kan aanvinken. Vaak is het bestellen van een actiepakket voordeliger. Zeker als je gaat leasen is het upgraden van de gehele uitvoering relatief voordelig omdat de restwaarde in de systemen van de leasemaatschappij dan ten positieve aangepast worden.

Standaard is de Caddy tegenwoordig voorzien van elektrische ramen, elektrische verstelbare spiegels, 16” stalen velgen (17” bij Maxi), hoogteverstelling bestuurdersstoel, e-Call, Auto-hold, tapijt in cabine, achterdeuren zonder ruit
Scheidingswand gesloten, zonder ruit.

Een prijslokker is het sowieso met zijn 14.700 euro. Je kan maar beperkt opties bestellen. Toch leasen we regelmatig de economy business uitvoering aan klanten die een sobere maar praktische Caddy samenstellen.

Bij de nieuwe Caddy cargo zit er standaard een schuifdeur in. Wat ontbreekt is de airconditioning en de radio met bluetooth!

Voor 830 euro bestel je het economy Business pakket voorzien van climatic airconditioning, afsluitbaar dashboardkastje, elektrische luchtverwarming, radio Composition Colour met bluetooth en App-Connect.

14.700 euro plus deze 830 euro is samen 15.530 en nog steeds 1.000 euro voordeliger dan het opvolgende model in de range. Echter is geen euro korting meer te halen bij de dealer. Terwijl op alle andere uitvoeringen de korting begint met 1.000 euro. Daarom is de meerprijs naar een iets luxere versie maar een paar euro per maand!

Caddy economy business leasen
Caddy first edition

VW Caddy trend, comfort of style leasen?

De trend uitvoering heb je voornamelijk de airco en de radio met bluetooth in de Caddy. Best prettig voor 10 euro per maand. De comfort kost je nog eens 10 euro per maand meer. Dan krijg je een armsteun, parkeersensoren achter, stuur met bediening voor de radio, cruise-control, dimmende binnenspiegel, regensensor en lichtsensor.

Waarom dan nog de style uitvoering kiezen? Omdat je dan voor nog eens 10 euro per maand een Caddy kan rijden die er net even wat anders uit ziet. Je krijgt dan 16″ lichtmetalen velgen, bumpers in carrosseriekleur, buitenspiegels in zwart hoogglans gelakt, handgrepen in carrosseriekleur en schuifdeurrails in zilver. Ook het interieur is net iets fraaier met een instrumentenpaneel met multifunctioneel display en comfortabeler met de lendensteun op de bestuurdersstoel.

Heldere beelden met veel contrast op het display in de Digital Cockpit, dat een schermdiagonaal van 25,4 cm krijgt. De berijder kiest tussen drie verschillende configuraties. Deze selecteer je met een knop op het stuur. Weergave van toerenteller en snelheidsmeter als ronde instrumenten, een individueel configureerbaar element wordt in het midden van het scherm weergegeven. Of kiest de digitale cockpit weergave met het infotainment-systeem met talloze extra functies.

vw caddy cargo digital cockpit
beste kleine bestelwagen

Caddy Cargo assistentiesystemen

Ten opzichte van de Caddy 4 zijn de volgende systemen verbeterd:
• Front Assist
• ParkPilot
• Hill Start Assist
• ESC met ABS, ASR en EDS
• Dynamische Licht Assistent
• Lane Assist
• Vermoeidheidsherkenning
• Multi-Collision braking
• Park Assist
• Bandenspanningswaarschuwingssysteem
• Achteruitrijcamera
• ACC met speedlimiter (2.0)
• Verkeerstekenherkenning

Onderstaande systemen zijn volledig nieuw:
• ACC (Adaptive Cruise Control) met Stop & Go
• Travel Assist (semi-autonoom rijden)
• Emergency Assist
• Side Assist
• Rear Traffic Alert
• Trailer Assist

Adaptive cruise control op de Caddy

De adaptive Cruise Control (ACC) houdt automatisch een veilige afstand aan ten opzichte van voorliggende voertuigen. Binnen de vooraf ingestelde limiet past het systeem de rijsnelheid aan het voorliggende verkeer aan, zodat het voertuig niet alleen versnelt, maar ook automatisch afremt, zelfs tot volledige stilstand indien nodig. De radarsensor heeft een bereik van ongeveer 210 meter voor het voertuig.

Zodra een voorligger zijn rijstrook verlaat, doet het systeem de Caddy versnellen om vlotter invoegen mogelijk te maken, rekening houdende met de snelheid van overige voorliggende voertuigen.


Een ACC werkt comfort verhogend, het is in de basis een automatisch afstand
regelsysteem. Je stelt de volgafstand in tijd (sec) in. Het is geen veiligheidssysteem, want het systeem reageert niet op stilstaande objecten!

volkswagen caddy
caddy cargo

Caddy met trafelassist leasen

Travel Assist is een nieuwe functie die ervoor zorgt dat de Caddy Cargo “semiautonoom op niveau 2” rijdt. Het is een combinatie van de ACC met Stop & Go en Lane Assist en zorgt ervoor dat je niet alleen op de ingestelde snelheid rijdt, de Caddy Cargo houdt automatisch de rijbaan aan en houdt het midden hiervan aan. Travel Assist werkt over het gehele snelheidsbereik van het voertuig. De functie activeer je met behulp van het multifunctionele stuurwiel.


Travel Assist is nog comfortabeler dan een ACC want naast het aanhouden van de vooraf ingestelde snelheid of het volgen van het voertuig voor je, stuurt Travel Assist ook zelf.

Houd rekening om te allen tijde alert te blijven. Als het systeem detecteert dat je de handen 10 seconden van het stuur hebt, dit wordt door capacitieve sensoren in het stuurwiel geregistreerd, dan volgt een waarschuwing. Als je te lang de handen van het stuur hebt, dan wordt Emergency Assist ingeschakeld.

Het Keyless Entry Start and Exit System, ofwel: het automatische vergrendeling- en startsysteem van Volkswagen is nu ook beschikbaar voor de Caddy Cargo. KESSY staat voor een hoge mate van gebruiksgemak: om de deuren te openen, hoeft de bestuurder de sleutel alleen maar op zak te hebben en hetzelfde geldt voor het starten van de auto. Een druk op de startknop volstaat om de motor te laten aanslaan.

Een auto die is uitgevoerd met KESSY beschikt over een sleutel die door speciale sensoren in de deurgepen wordt herkend zodra de bestuurder binnen een straal van circa 1,5 meter van de auto komt. Het aanraken van de deurgrepen of het VW-logo op de achterklep volstaat vervolgens om de ontgrendeling te activeren. Ook in het interieur wordt de speciale KESSY sleutel ‘herkend’; het is niet nodig hem daarvoor in het contactslot te steken. Als de sleutel door de sensoren wordt ‘goedgekeurd,’ wordt het stuurslot automatisch uitgeschakeld. Een druk op de startknop is vervolgens voldoende om de motor te starten.

Nadat de bestuurder de auto heeft verlaten (met de sleutel op zak), kan hij de auto afsluiten met een druk op een van de speciale vergrendeling knopjes naast de deurgrepen.

volkswagen caddy
nieuwe caddy proefrit

Kom proefrijden met de Caddy Cargo

Kom je bij De bedrijfswagenadviseurs in Harderwijk proefrijden? Dan geven wij je onze tips en laten je ook de diverse motorvarianten proberen als je dat fijn vindt.

Als we de uitvoeringen hebben besproken gaan we graag het tarief vergelijken bij de meest succesvolle leasemaatschappijen. Dat kost je niets maar levert je wel de beste deal op! Dus binnenkort even proefrijden?

Proefrit afspreken? Bel gerust
levertijd nieuw model volkswagen caddy leaseprijs

Voorraad levering

Kan je niet meer wachten? Laat ons dan een Caddy uit voorraad zoeken. We hebben contact met alle landelijke dealers!

Lees meer
vw-caddy

Leaseprijzen per maand

Nooit meer een factuur van de dealer ontvangen? Ga dan operationeel leasen, het is voordeliger dan je denkt!

Operationele lease
technische gegevens nieuwe caddyeasen

Technische gegevens

Nog eens goed naar het laadvermogen, motorvermogen en de afmetingen kijken?

Bekijk de techniek

Wij helpen je de juiste VW Caddy cargo te kiezen.

Bekijk het aanbod Vivaro

Bekijk ons aanbod bedrijfswagens en onze werkwijze.

Meer informatie
  • Beste leasemaatschappij offertes
  • Meest gunstige leasecondities
  • Merk onafhankelijk advies
  • Nagedacht over laadvermogen